Дівчата беруть участь у проекті «Виклик: творчість проти війни», ініційованому культурно-мистецькою асоціацією «Арт-спокуса». Як розповіла голова асоціації Валентина Кривцова, мета проекту — підтримати українських майстрів і на прикладах їхньої творчості показати патріотичний дух, незламність і жагу до Перемоги.

У мирному житті талановиті юні майстрині завжди брали участь у виставках і конкурсах. Велику творчу родину Заблоцьких знали і поважали у селищі. Дівчата виростали в оточенні любові до рідної культури, повазі до батьків і традицій.

З початком жахливої війни Шевченківська громада зазнала сильних обстрілів та руйнувань. Тому дівчата разом із бабусею виїхали до сусідньої області.

Але сидіти склавши руки ніхто не збирався. Під керівництвом бабусі Тетяни юні майстрині вишили ікони-обереги для Миколаєва і всієї України. Згодом Вікторія та Катерина вирішили виготовляти патріотичні обереги для воїнів Збройних Сил України. Дівчата невтомно працювали, створюючи десятки янголів-охоронців та синьо-жовтих сердець, аби передати обереги на передову. Адже маленьким майстриням дуже важливо розуміти, що вони також роблять велику справу для наближення нашої Перемоги.

...У Галицинівській громаді завжди діяв творчий осередок талановитих керівників гуртків та натхненних дітей. На жаль, сьогодні це місце, де жодного дня рашисти не припиняють свої обстріли. З перших тижнів жахіття стало зрозуміло, що потрібно рятуватись і рятувати дітей.

Керівниця любительського об’єднання Анна Сальник разом зі своїми вихованцями та їхніми батьками були вимушені кинути все і тікати від смертоносних бомбардувань за кордон. Їх дуже добре прийняли, але душа боліла за рідних, друзів та Україну. Аби підтримати тих, хто залишився захищати рідну землю та відроджувати життя у тилу, Анна долучилася до волонтерського руху. Її ідею підтримали вихованці гуртка.

Юні митці Поліна, Костянтин та Ростислав разом із дорослими, брали участь у різних акціях на підтримку України в Естонії, допомагали плести маскувальні сітки, долучались до благодійних толок у Польщі. Діти старшого віку працювали в Італії волонтерами, в таборі при українській православній церкві для дітей переселенців.

Під час війни діти в одну мить подорослішали. Своєю творчістю вони підтримують наших бійців та наближають Перемогу.

Фото з відкритих джерел.