Готуючись до фейкового референдуму чи то про створення чергової "народної республіки", чи то про входження до складу рф, російські окупанти на Херсонщині влаштували справжнє полювання на непокірних лідерів місцевих громад.

Викрали, зокрема, голову Горностаївської ТГ Дмитра Ляхна та директора херсонського КП "Муніципальна варта" Іллю Чорнозуба. Приїхали феесбівці й по законно обраного голову Херсона Ігоря Колихаєва (на знімку). Його вже давно не пускали до власного кабінету - очільник міста працював в одному з комунальних підприємств, але й там до нього "дотягнулися".
 
Автору цих рядків пощастило вийти на контакт із радником міського голови Галиною Ляшевською, котра теж перебуває в Херсоні. Вона повідомила, що Ігор Колихаєв напередодні отримав листа від гауляйтера обласного центру Олександра Кобця із пропозицією "організувати співробітництво" та погрозами арешту у разі відмови. Але на зустріч до рашистської маріонетки він все одно не пішов, хоча й припускав, що окупанти можуть до цього вдатися. Чи був до арешту готовий? "Готовим до цього бути не можна. Це страшно, якщо чесно, - розповіла Галина Ляшевська. - Ми не знаємо, де міський голова точно, але на 99 відсотків з міста його не вивезли".

За кілька годин до викрадення Ігор Колихаєв дав інтерв'ю в письмовій формі одному з українських видань. У ньому ділився планами: після визволення Херсона оголосити велике прибирання з миттям вулиць, які бруднили загарбники й зрадники. Залишається тільки сподіватися, що це не останнє інтерв'ю мужньої людини.

Херсонська область.