За даними місцевої військової адміністрації, ракети Х-59 влучили у дев’ятиповерховий та п’ятиповерховий будинки.

Російська атака забрала життя трьох жінок та чоловіка. Майже 40 осіб дістали поранення, з них 10 дітей. У житлових будинках та магазинах пошкоджено стіни, дахи та вибито вікна, у під’їздах, магазинах обстеження триває, інформація щодо наслідків ворожої атаки уточнюється.

Уже вночі Президент Володимир Зеленський повідомив, що рятувальна операція завершилася, та висловив співчуття всім, хто втратив рідних і близьких. Розповів, що постраждалим надається необхідна допомога, та подякував усім, хто був залучений до рятувальної операції: ДСНС, медикам, Нацполіції, психологам, волонтерам.

«Щодня наші міста і села зазнають ударів. Щодня Україна втрачає людей через російське зло. І не може бути пауз ані на день, ані на тиждень чи, тим більше, на місяці в підтримці, коли треба просто захищати життя, просто рятувати людей від терору. Кожен у світі, хто разом з Україною в цей час, є справжнім захисником життя та справедливості», — наголосив В. Зеленський.

Також він зазначив, що Україна завдаватиме російській державі втрат у відповідь — і це цілком справедливо. «Вони у кремлі повинні привчитися до того, що терор для них не буде безкарним. Цих хворих уже нічого не вилікує від зла, але втрати вони відчують. російська держава буде втрачати, і тільки це може зробити її безпечною для сусідів. Не лише для України. Для різних народів наші дії зараз рятівні», — додав Президент.

За інформацією ОВА, рятувальники обстежили всі квартири понівечених будинків та врятували дев’ятьох мешканців. Розгорнуто кілька пунктів незламності. З людьми, які стали свідками ворожої атаки, працюють психологи. По допомогу до них звернулися понад три десятки містян.

Уже з’явилася інформація про потреби лікарень, куди доставили постраждалих. Зокрема, необхідні донори всіх груп та резус-факторів, особливо з негативним.

«Ось з ким нам пропонують йти на компроміси, домовлятися. Країна-терорист, яка може вбивати лише мирних мешканців. Домовлятися можна з людьми, але з того боку від фронту людей не залишилося», — сказала народна депутатка Олена Криворучкіна.

Пошкоджень та руйнувань зазнали багатоквартирні будинки, понад 300 квартир, будівлі та автомобілі. Поліція документує наслідки російської атаки у Довгинцівському та Металургійному районах міста. За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури вже розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

«Страшний вечір для Кривого Рогу. Вкотре вдавшись до терору, керуючись нічим іншим, як цілеспрямованим бажанням вбивати українців, російські убивці випустили ракети по житлових будинках, по мирних людях. Вдячність кожному та кожній, хто в цю хвилину ліквідовує наслідки ракетного терору, рятує життя та допомагає людям. Щирі співчуття рідним та близьким загиблих. Усім постраждалим у сьогоднішній трагедії», — зазначив і народний депутат від Криворіжжя Юрій Корявченков.

За повідомленням в. о. міського голови Ю. Вілкула, у Кривому Розі вже п'ятий загиблий унаслідок ракетної атаки. Чоловік був виявлений під час розбору завалів на одному з поверхів.

За розпорядженням в. о. міського голови 14 березня у Кривому Розі оголошено днем жалоби за загиблими внаслідок ворожої терористичної атаки 12 березня.

Фото ДСНС.