Прес-центр Сил оборони півдня повідомив, що 18 ворожих безпілотників із 22 було збито.

«На жаль, не вдалося уникнути влучань. В Одеському районі пошкоджено будівлі рекреаційного об’єкта. Сталося займання, але пожежу оперативно ліквідовано. Оздоровча установа не функціонує від початку повномасштабного вторгнення», — йдеться у повідомленні. Крім того, в рекреаційній зоні зафіксовано пошкодження приватного будинку з причалом і господарськими спорудами.

У місті, яке постійно обстрілює російська армія, вже кілька днів люди несуть квіти й іграшки до зруйнованого рашистським БПЛА будинку, у якому під час атаки загинули 12 осіб, серед них — п’ятеро дітей. З фотографій дивляться на нас 4-місячний Тимофій, 7-місячна Ліза, 3-річний Марк, 8-річна Злата та Сергійко, якому в липні мало виповнитися 10 років.

Спецпризначенець і блогер Кирило Сазонов виставив світлини загиблих дітей і написав: «Це Марк із мамою. Мама Марка зараз у тяжкому стані в лікарні після обстрілу Одеси. А Марк із татом загинули. На іншому фото Тимофій. Теж із мамою. Вони загинули обоє. Тимофій помирав повільно під завалами. Плакав і задихався. Мені здається, що саме ці фото з короткими історіями наші дипломати мають роздавати політикам і чиновникам на Заході. Активні вимушені переселенці — людям на вулицях. І у всі ЗМІ.

Якщо потрібно — розміщувати за гроші. Фото загиблих дітей. Чи не загиблих. Вбитих. Із зазначенням країни та прізвища вбивць. А Шольцю, Фіцо та Орбану — на дверях усіх кабінетів».

На звірства окупантів відреагував і Предстоятель ПЦУ Епіфаній. На своїй сторінці у Фейсбуці він написав: «російська імперія зла щодня продовжує знищувати українців.

Кожен новий обстріл, вибух, завдання ран і вбивство примножує провину кремлівської осатанілої тиранії, а у наших серцях відгукується болем і гнівом.

Однак серед усіх цих трагічних повідомлень, які щодня краять наші серця, звістка про російське звірство проти мирних одеситів, про загибель від удару російської зброї п’ятьох дітей, їхніх рідних і близьких — не зворушить в особливий спосіб лише кам’яне серце».

Митрополит Київський і всієї України наголосив, що імена вбитих рашистами дітей додано до числа понад півтисячі українських дітей, чиє життя вже обірвали російські загарбники: «Їхня кров — на руках усіх тих, хто віддає російському війську накази і виконує їх, на руках тих, хто далі служить тиранії та виправдовує її. У тому числі на руках очільника моспатріархату гундяєва і його поплічників, які плекають ідеологію «русского мира» і вважають цю диявольську війну «священною».

Як язичники минулого, в жертву ідолу імперії ви приносите українських дітей, проливаєте їхню кров. За цей страшний гріх перед Богом та людьми нехай усі біблійні кари, визначені дияволу і слугам його, впадуть на вас!».