Профспілці працівників державних установ м. Києва — 47, а профспілковий стаж у Віталія Почтового (на знімку) — 55 років.

У своїй роботі профспілка використовує досвід, необхідні знання та ресурси задля виконання головної мети — соціального і правового захисту людини праці.

Екскурс в історію

Але історія Профспілки розпочалася набагато раніше, коли міський комітет і обласна організація були єдиним профспілковим утворенням і діяли разом у складі обласного комітету профспілки.

Уже тоді складові організації Профспілки проводили активну роботу із забезпечення належного рівня життя профспілчан. Так, в архівах знайдено протокол загальних зборів профспілкової організації Апарату Президії Верховної Ради УРСР (тепер ППО Апарату Верховної Ради України) від 8 серпня 1946 року. Цікаво, що вже тоді на засіданні профкому розглядалися питання охорони праці та освіти профспілчан. І сьогодні профспілка Апарату Верховної Ради, яку очолює Андрій Москаленко, продовжує активно діяти і заслужено виборола звання кращої профспілкової організації в 2021 році.

У 1959-му створено і об’єднаний профспілковий комітет Служби безпеки України, який нині очолює Володимир Шатілов.
Реорганізація державного устрою, прийняття профільних законів дозволили розпочати етап формування Профспілки і Київського міського комітету вже як самостійної юридичної одиниці, зі своїм Статутом та традиціями.

Цьому сприяло також входження Профспілки до складу Центрального комітету профспілки працівників державних установ України на чолі з Юрієм Піжуком, який має багатий досвід державної служби.

За ці роки Профспілка пройшла разом із державною службою України всі етапи становлення — реорганізації, оптимізації, скорочення, ухвалення Закону «Про державну службу» і з кожного виносила свій урок та неоціненний досвід.

Профспілчани брали активну участь в обговоренні законопроектів, що стосувалися соціального і правового захисту членів профспілки. Лише за 2020—2021 роки таких законопроектів було більше 20, і практично всі вони були спрямовані на порушення прав профспілок.

Так, наприклад, в структурі Об’єднаної профспілкової організації Державної прикордонної служби України, під керівництвом Антоніни Птиці, в обговоренні таких законопроектів брали участь усі — від «первинки» до об’єднаної профорганізації, самостійно приймалися рішення і надсилалися пропозиції до профільного комітету Верховної Ради України, який за результатами розгляду надсилав їм відповіді.

Унікальні програми

Сьогодні Профспілка — це майже 500 профспілкових організацій та понад 20 тисяч профспілчан, яких об’єднує природне бажання людей впевненіше дивитися в завтрашній день. А люди бачать і високий рівень соціального діалогу, що налагоджений Профспілкою з роботодавцями, і страхування кожного члена від нещасного випадку на робочому місці, і широкий спектр соціальних програм із матеріальної підтримки, оздоровлення працівників та їхніх дітей, і культурно-масові, спортивні заходи та безплатну юридичну допомогу.

Про авторитет Профспілки і довіру до неї свідчить красномовний випадок, що стався в Національній академії державного управління при Президентові України. Коли академію ліквідували — приєднали до Київського національного університету ім. Т. Шевченка, в якому діяла своя профорганізація, що входила до профспілки освітян, практично всі спілчани забажали лишитися в лавах профспілки держустанов. Адміністрація і профспілка університету відмовлялися перераховувати членські внески, не визнавали самостійність профспілкової організації. Тому ряд членів профспілки звернулися до міськкому з клопотанням про встановлення індивідуального членства та самостійного добровільного перерахування профспілкових внесків. Усе це було зроблено лише для того, щоб тільки залишитись у лавах нашої Профспілки.

Також багато років у складі профспілки перебуває профспілкова організація Міністерства інфраструктури України, хоча й існує профільна профспілка працівників транспорту. Профспілкові організації Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві та Київського міського центру зайнятості теж не перейшли до новоствореної профспілки працівників соціальної сфери, а продовжують діяти та активно зростати в складі нашої Профспілки.

Таку саму позицію зайняла і об’єднана профспілкова організація Департаменту соціальної політики, яку у важкі часи очолила Тетяна Зінченко. Поєднуючи основну роботу та громадські обов’язки Тетяна Федорівна в 2021 році привела об’єднану профспілку до визнання кращою об’єднаною профорганізацією Профспілки.

Окремої уваги заслуговує 30-річний досвід роботи Київської міської організації профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України (голова — Петро Васюк), яка є складовою частиною Профспілки.

Ця організація унікальна тим, що в багатотисячному колективі Головного управління Національної поліції у м. Києві, де поряд з принципом єдиноначальництва та суворою дисципліною усі питання соціального і правового захисту працівників вирішуються профспілкою спільно з керівництвом. Важливу роль у розвитку ефективного соціального діалогу відіграє керівник ГУНП у м. Києві генерал поліції третього рангу Іван Вигівський, якому профспілка завдячує за його позицію.

Набутий досвід та нові ідеї

Профспілка не є якимось аморфним, закритим у собі організмом, що зосереджений лише на виживанні, вона постійно оновлюється, передає досвід молодим амбітним новообраним головам профспілкових організацій, які сповнені ідей та натхнення. Ми впевнені, що молодь — це наше майбутнє.

На підтвердження цього, навіть у такі складні часи повномасштабної агресії російської федерації, профспілка продовжує приймати нових членів. Так, у профспілковій організації Офісу

Президента України було прийнято двох керівників структурних одиниць офісу. Це говорить про те, що люди бачать в Профспілці не лише допомогу, а й згуртованість, єдність колективу та довіру до Програми дій Профспілки.

Ці й багато інших випадків підтверджують правильність обраного нами шляху — згуртованості та єднання задля виконання основної функції профспілки: соціального і правого захисту профспілчан та досягнення ними впевненості в завтрашньому дні.

Для цього Профспілка використовує усі можливі методи і засоби. Це і колективно-договірна робота, і оздоровлення членів профспілки та їхніх дітей, і надання тисяч правових консультацій, і обстоювання прав у судах, і звернення до керівників підприємств, установ та організацій, і активна участь в акціях протесту тощо.

Правова допомога

Так, одним із елементів правового захисту та мотивації членства у Профспілці є нові підходи до укладання якісного колективного договору на підприємстві, в установі чи організації, через який забезпечується основний захист трудових колективів. Нашою принциповою позицією є те, що в кожному колективі має бути дієвий колективний договір і мають виконуватись усі його положення. Для цього ми надаємо всю необхідну методичну, організаційну і правову допомогу та узагальнюємо кращий досвід. На сьогодні в Профспілці укладено 407 колективних договорів, що становить 95,9 відсотка загальної чисельності працюючих на підприємствах та установах, де діють організації Профспілки.

Особливо хочу відзначити, що під час укладання колективних договорів профкоми знаходять можливість не тільки зберегти базові соціальні гарантії, а й вимагають розширити їх, зокрема, щодо додаткового преміювання працівників до ювілейних дат, надання матеріальної допомоги при народжені дітей, одруженні, винагороди за вислугу років, доплат з нагоди державних свят та пам’ятних дат тощо.

Так, у колективному договорі Поліграфічного комбінату «Україна» (голова профспілки — Павло Кірієнко) велика увага приділяється наданню матеріальної допомоги матерям із дітьми, а також працівникам, призваним до лав Збройних Сил України у зв’язку з мобілізацією, які забезпечуються спеціальним одягом та спорядженням або як еквівалент — виплатою в розмірі до десяти мінімальних заробітних плат.

Ще згідно з однією особливою умовою колективного договору членам профкому, не звільненим від своїх службових обов’язків, на умовах, передбачених колективним договором, надається вільний від роботи час із збереженням заробітної плати не лише для виконання громадських обов’язків, а й на вирішення особистих питань, пов’язаних, наприклад, з навчанням дітей (онуків), житлово-побутових питань, отримання медичних послуг тощо. А якщо виконання громадських обов’язків пов’язане з необхідністю відрядження члена виборного органу, витрати на ці цілі здійснюються за рахунок коштів підприємства, установи чи організації.

Активну і плідну колдоговірну роботу проводять профспілкові організації ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництва» (голова ППО — Валентина Михайлова), Національного банку України (голова ППО — Юрій Перун), Київської міської державної адміністрації (голова ОППО — Іван Гутік), Верховного Суду (голова ППО — Лідія Сурмачевська).

Переваги колективних договорів

Протягом багатьох років узагальнення позитивного досвіду колдоговірної роботи ми дійшли висновку, що без належної взаємодії з роботодавцем неможливо досягти ефективності та результативності колективних договорів, посилення їх ролі у забезпеченні дотримання трудових, соціально-економічних прав працівників, створення безпечних і належних умов праці.

Тож організації Профспілки з повагою ставляться до керівників підприємств установ та організацій, які сприяють розвитку соціального діалогу і пошуку можливостей покращення захисту соціально-економічних прав та інтересів працюючих. Виявом такої поваги та визнанням їхнього внеску, зокрема, є нагородження Почесним знаком Федерації профспілок України «За розвиток соціального діалогу» голови Державної прикордонної служби України Сергія Дейнеки, президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова, голови Державної казначейської служби України Тетяни Слюз та головного редактора газети «Голос України» Анатолія Горлова.

Профспілка також активно налагоджує соціальне партнерство з органами державної влади та місцевого самоврядування, зокрема через укладання дієвих угод про співпрацю (галузевих угод) з Міжрегіональним управлінням НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, Головним управлінням Пенсійного фонду України в м. Києві, Департаментом соціальної політики КМДА, Київським міським центром зайнятості, Дитячо-юнацькою спортивною школою з академічного веслування «Славутич».

Проте, варто зазначити, що в зв’язку з російською військовою агресією та введенням в Україні воєнного стану, прийняттям Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» законодавцем скасовано обов’язок роботодавця перераховувати профспілковим організаціям кошти на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу, в розмірі не менше ніж 0,3 відсотка від фонду оплати праці, що значною мірою нівелює мотиваційний фактор існування інституту колективного договору. Проте, і Профспілка неодноразово наголошувала на цьому, законом не передбачена заборона проводити такі відрахування за наявності в роботодавців фінансової можливості, тому в низці членських організацій Профспілки проводиться така робота, і виплати не зупинились.

Тож ми ще раз наголошуємо, що саме колективний договір та пошук взаємодії між профспілковою організацією і роботодавцем, в сучасних реаліях має стати гарантом захисту прав та законних інтересів працівників, а особливо тих, які опинилися в складних життєвих обставинах

Сучасні реалії

У сучасних реаліях не менш важливою є діяльність Профспілки в сфері оздоровлення профспілчан та їхніх дітей. За рахунок завчасного укладання договорів з оздоровчими закладами Профспілці вдається забезпечити відпочинок працівників зі знижками від 5 до 20 відсотків. Так, упродовж 2021 року було оздоровлено більш як 500 осіб на загальну суму 6 396 738 грн, при цьому загальна знижка за договорами та дотацією Профспілки становила 1 570 653 грн.

Слід відзначити, що ми під час укладання договорів беремо на себе повну відповідальність за своєчасну оплату путівок та контроль виконання договірних зобов’язань з боку оздоровниць.
Не менш важливими, особливо в ці критично складні часи, є чинні соціальні програми Профспілки з надання поворотної фінансової допомоги членам Профспілки та їх страхування, які були запроваджені в період економічної кризи 2008 року та продовжують користуватися попитом і сьогодні. Так, учасниками Фонду цільової поворотної фінансової допомоги міськкому впродовж останніх 5 років стали 548 спілчан, які отримали безвідсоткової поворотної допомоги на суму більше ніж 2,5 мільйона гривень. Також діє Фонд матеріальної допомоги в разі нещасних випадків на виробництві, за яким кожен член профспілки може стати учасником Фонду, сплативши річний внесок у сумі 50 грн. Протягом року у випадку травм виробничого характеру працівник вправі одержати матеріальну допомогу в розмірі до 5000 грн., в залежності від тяжкості отриманого ушкодження.

Крім того, діє Програма загального страхування за рахунок профспілкового бюджету, яка направлена на фінансову підтримку родичів члена профспілки, що загинув (помер) при виконанні службових (виробничих) завдань.

Завжди поруч із турботою людини за свій матеріальний стан і духовна та естетична складова її життя. Тому ми велику увагу приділяємо і культурно-масовій роботі, проводячи онлайн-вікторини, конкурси вишивки, фотографії з грошовими призами. Особливо користувались популярністю онлайн-конкурси фото та вікторини в період пандемії COVID, коли більшість працівників сиділи по домівках.

Окремо хочу зазначити, що під час пандемії COVID-19 Профспілка також не залишилась осторонь. Нами на матеріальну підтримку голів первинних профспілкових організацій, які захворіли, лише в 2021 році було виділено понад 130 000 грн., а профспілкові організації у промислових масштабах закуповували засоби індивідуального захисту для своїх профспілчан і надавали матеріальну допомогу на лікування та реабілітацію після перенесеної хвороби.

Надійний тил і підтримка

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації Профспілка разом зі своїми організаціями влилася в спільну роботу всієї країни і кожного громадянина України з наближення нашої спільної Перемоги над рашистськими загарбниками та стала надійним тилом і підтримкою не лише Збройним Силам України, Державній прикордонні службі України, Службі безпеки України, а й насамперед членам профспілки.

Так, за три місяці збройної агресії російської федерації ми спільно з організаціями профспілки надали допомоги Силам Оборони, госпіталям, членам профспілки, які постраждали внаслідок військових дій, втратили житло чи їхнє житло було пошкоджено, багатодітним сім’ям чи сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю на суму понад 8 000 000 грн.

Організації Профспілки розвинули активну діяльність в цьому напрямку: хтось оплачує ремонт військової техніки, хтось купує військове спорядження і аптечки та передає їх на фронт, хтось надає матеріальну допомогу на лікування та реабілітацію після поранень, хтось організовує перерахування денного заробітку всіх працівників державної установи на потреби Збройних Сил України або організовує збір гуманітарної допомоги на території Великої Британії, хтось піклується про внутрішньо переміщених осіб, організувавши і оплативши їм триразове харчування та житло.

І ще безліч прикладів самовідданої праці, які доводять, що профспілка — це не «пережиток» епохи, а велика згуртована родина, кожен член якої на своєму місці й робитиме все, щоби крок за кроком наближати нашу спільну Перемогу.

Особлива увага дітям

Головне в ці складні часи не забувати про найдорожче — про дітей. До Дня захисту дітей Київським міським комітетом перераховано профспілчанам, які виховують трьох і більше дітей та дітей з інвалідністю, 560 000 грн. Крім того, ми закликали організації Профспілки не лише вести облік таких сімей, а й допомагати їм на постійній основі.

І словом, і ділом

Крім проведення величезної роботи з досягнення поставлених цілей, Профспілці дуже важливо розказувати і показувати цю роботу для того, щоб член профспілки не лише був завжди в курсі подій, а й щоб профспілчанин був упевнений в тому, що хоч би з яким питанням він звернувся до нас, йому завжди допоможуть і словом, і ділом.

Для цього ми проводимо активну роботу стосовно висвітлення профспілкової діяльності у друкованих та електронних засобах масової інформації. Постійно вдосконалюємо та оновлюємо офіційну інтернет-сторінку Профспілки та сторінку в соціальній мережі Фейсбук. Створена та активно наповнюється рубрика сайту «Актуально», що висвітлює актуальні новини трудового, фінансового та податкового законодавства у форматі «питання — відповіді». Про актуальність такої рубрики та про ефективність інформаційної роботи міськкому в мережі Інтернет загалом свідчить статистика відвідуваності офіційного сайту. Так, кількість відвідувачів сайту після впровадження інноваційних методів інформаційної роботи зросла до більш ніж 30 000 відвідувань на місяць, постійно збільшується кількість підписників у Фейсбуці. Для обміну інформацією з організаціями профспілки активно використовуються електронна пошта та застосунок Google Документи.

Усе це відбувається лише завдяки згуртованій роботі профспілкового активу, який в своїй більшості виконує профспілкові обов’язки на громадських засадах.

Завдяки їм наша організація є однією з найкращих і найпотужніших профорганізацій Києва та п’ять років поспіль отримує відзнаки кращої профспілки міста Києва.

Ми пишаємося нашою Профспілкою та вдячні кожному, хто долучився до спільної справи в захисті трудових прав. Упевнені, що разом здолаємо всі перешкоди в ім’я Людини Праці 
і процвітання нової України!

Віталій ПОЧТОВИЙ, голова Профспілки працівників державних установ м. Києва.

Фото з альбому автора.