Жінка давно відома серед українських модниць. Адже вона понад десять років виготовляє унікальні авторські прикраси. Нею створено безліч оригінальних виробів: кулони, сережки, браслети, діадеми, кольє, брошки, прикраси для волосся. Для втілення у життя своїх творчих ідей Тетяна самостійно опанувала багато технік: вишивка бісером і нитками, об’ємна вишивка, сутажна техніка. Знає основні прийоми роботи з тканиною, шкірою, натуральним камінням, бісером, джгутом, оксамитом, намистинами, канителлю і паєтками.

У поєднанні цієї пишноти з талантом і натхненням народжуються цілісні мистецькі образи. Кожен такий виріб має свою історію, назву і навіть несе певну енергетику. Тетяна завжди індивідуально підходить до кожного замовлення, через те її прикраси неповторні.

Два роки тому майстриня створила власну арт-студію, до якої залучила шанувальниць свого мистецтва. Дівчата разом брали участь у виставкових проектах, фестивалях, конкурсах, дефіле. Натхненно готувалися до відкриття аукціону «Танцюй з мрією». Але війна зруйнувала всі плани...

Енергійна, впевнена та цілеспрямована майстриня не зупинилася і не стала чекати кращих часів для творчої реалізації і просто життя. Тим більше що головною рушійною силою завжди був і залишається любимий синок Михайлик. Він додає Тетяні сил і радості, коли робить певні успіхи. Вона ж щиро віддає йому свою материнську любов та увагу.

Залишившись у Миколаєві, який досі зазнає постійних обстрілів, Тетяна Садовнича не лише почала займатися волонтерством і допомагати іншим, а й продовжила створювати прикраси (на знімку). Тому і взяла участь у проекті «Виклик: творчість проти війни», ініційованому культурно-мистецькою асоціацією «Арт-спокуса».

Як розповіла голова асоціації Валентина Кривцова: «Майстриня створює нові вироби між сиренами, ховаючись у темному коридорі від вибухів. Попри всі ці жахіття прикраси Тетяни залишаються такими ж досконалими і неперевершеними. Адже вони створюються для найчарівніших жінок — українок. Для турботливих матусь, коханих дружин, чудових доньок і сестричок. Для усіх українок, аби їхнє життя наповнити красою та відчуттям прекрасного».

Сьогодні вироби Тетяни Садовничої — це не лише декоративні аксесуари, а й своєрідні обереги. Адже працюючи над ними, майстриня подумки промовляє побажання миру, щастя та благополуччя для майбутніх власниць.

А ще Тетяна має бажання втілити у життя свою творчу мрію — створити прикрасу за скіфськими мотивами «Золота пектораль». Тож нехай здійсняться мрії майстрині, серед яких головна — Перемога.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.