Про це інформує Міністерство аграрної політики та продовольства України на власній сторінці у соцмережі.

Їхнє призначення - після деокупації одразу ж забезпечити мешканців цих областей продовольством. Це Херсонська, Запорізька, Донецька, Луганська та Харківські області.

На цьому акцентував перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час публічного обговорення на тему "Продовольча безпека громад під час війни: глобальний та локальний погляди", яке спільно організували Міністерство розвитку громад та територій України та Проект USAID "ГОВЕРЛА". Заступник міністра також розповів, як уряд реалізовує план із забезпечення продуктової безпеки в умовах воєнного стану.

"Ще на початку березня за бюджетні кошти уряд почав закуповувати продовольчі товари вітчизняного виробництва зі списку критичних товарів для споживання та передавати їх населенню. Товари закуповувалися через місцеві військові адміністрації і використовувалися фактично для двох цілей - роздачі внутрішньо переміщеним особам в усіх областях України, а також для формування резерву на випадок потенційного форс-мажору чи блокування того чи іншого регіону", - підкреслив він.

Один набір - 12,5 кг продуктів довгострокового зберігання. Там крупи, олія, консерви, молочні, м'ясні, сухарі, печиво, картопля.

Тарас Висоцький також подякував аграріям і фермерам, які надавали і надають суттєву благодійну допомогу, нерідко віддаючи безплатно власну продукцію для формування продовольчих пакунків для населення, дбаючи про продовольчий резерв України.

"Голос України".

Фото з відкритих джерел.