Такий вигляд до демонтажу мав будинок у ЖК «Нова Буча» після влучання авіабомби.

За висновками експертів, 179 приватних будинків є аварійними та становлять загрозу для здоров’я і життя власників. Ступінь їхньої руйнації фахівці оцінюють у 75—100 відсотків.

До проведення робіт залучено працівників комунальних підприємств громади. Вже очищено найпошкодженіші приватні будинки на вулицях Вокзальній та Яблунській. Проведено демонтаж двох пошкоджених секцій п’ятиповерхівки в житловому комплексі «Нова Буча». Техніка працює також в інших населених пунктах громади: Ворзелі, Блиставиці тощо.

КП «Бучасервіс» закінчує роботи з демонтажу зруйнованого будинку пана Андрія, до якого прилетіла міна. Висновок експертів — повний демонтаж.

— Споруда вигоріла повністю, — каже чоловік. — Залишилися самі стіни. Тож вирішили повністю зачистити територію. Коли буде узгоджено питання компенсації, будуватимемо нову оселю. Але головне, щоб закінчилася війна...

Усі роботи проводяться за погодженнями зі співробітниками ДСНС. Траплялися випадки, що під уламками знаходили боєприпаси. А залишки зруйнованих будівель вивозяться на визначені відповідно до рішення виконавчого комітету Бучанської міськради місця.


Зачистка території.



Проведено демонтаж двох пошкоджених секцій п’ятиповерхового будинку в ЖК «Нова Буча».



Пан Андрій показує хвостовик міни, яка влучила в його будинок.
 


Тракторист КП «Бучасервіс» Микола Дрозд.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.