Бої тривають. Також рашисти мінують українські території.

Про це йдеться у ранковому оперативному зведенні Генштабу ЗСУ від 17.08.

Напередодні ворог підняв літаки з території білорусі і, намагаючись замаскувати авіаційну активність під тренувальні польоти, завдав ракетного удару двома керованими авіаційними ракетами X-59, ймовірно, з винищувачів-бомбардувальників Су-34 по військовому аеродрому на території Житомирської області. Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний висловив занепокоєння розташуванням ракетних систем уздовж державного кордону з боку білорусі, зокрема на аеродромі «Зябрівка».

ОК «Південь» повідомило, що в ніч на 17.08 росіяни провели ракетну атаку на Одещину — стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 випустили ракети типу Х-22, дві з яких влучили в базу відпочинку та в декілька приватних будинків поряд. Поранено четверо цивільних громадян, тяжко постраждалих чи загиблих немає. Аналітики кажуть, що цей епізод може увійти в історію війни як найбільш безглуздий щодо застосування рашистами ракет Х-22, які в них у дефіциті. Адже ефект «ракетного терору» не спрацював, а нові Х-22 путінцям брати нізвідки. Нагадаємо, востаннє зс рф застосовували Х-22 для ударів по Україні аж три тижні тому, під час ракетних обстрілів на День Державності, 28 липня 2022 року.

Вчора вранці у Джанкойському районі, на півночі Криму, в селі Майське, де у вівторок влучний «недопалок» спричинив вибухи на військовому складі русні, і були пошкоджені сусідня залізниця та електропідстанція, ще детонували снаряди. Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило, що в районі залізничної станції Азовське на окупованому півострові росіяни  розвантажували військову техніку  та боєприпаси, а в районі аеродрому поблизу Джанкоя стояли зенітно-ракетні комплекси рф.

У свою чергу британські розвідники припустили, що після «бавовни» на аеродромі «Саки» в Новофедорівці та в Майському під Джанкоєм російське командування перейматиметься погіршенням безпеки в Криму, котрий функціонує як тиловий район для окупації. Пізніше повідомлялося, що з району Гвардійського — з авіабази в центрі Криму піднімається дим.

«Джанкой і Гвардійське є домом для двох найважливіших російських військових аеродромів у Криму. Джанкой також є ключовим автомобільним і залізничним вузлом, який відіграє важливу роль у забезпеченні російських операцій на півдні України», — зазначається у щоденному звіті британської розвідки.