«Парад «другої армії світу» буде досить масштабним. Але не зовсім таким, яким його уявляли в кремлі. Натомість тепер його таким побачать у всьому світі», — написав у своєму телеграм-каналі радник міністра оборони Олексій Копитько.

Тим часом хтось навіть уже встиг вишкрябати на російському металобрухті щось на зразок: «Тут немає нікого, всі пішли в пекло», і підпис — Туристична компанія ЗСУ. Загалом навколо так званого параду фактично не залишилося байдужих, майже всі були одностайно «за», хіба що дехто висловлював побажання, що було б добре зробити це вже після остаточної перемоги.

Ну а поки що всі, хто у вихідні побував на Хрещатику, як могли розважалися та коментували подію. Хтось намагався залізти на понівечений броньовик, хоч скрізь розміщено чіткі попередження, що можна дістати травми. Хтось намагався підтягнутися, зачепившись за ствол пекельної машини. Словом, розважалися, як могли, і дорослі, і діти. Були й ті, хто проходив зі сльозами на очах і чітким переконанням, що не варто було влаштовувати крематорій посеред міста. Тема справді болюча, адже ця техніка понищила наші міста та села і забрала дуже багато життів. Але це і шанс доторкнутися до війни тим, хто ще досі її не усвідомив.

Фото Сергія Ковальчука.