Фейкову протизаконну організацію на окупованій рф території утворило так зване "управління народної міліції" ще декілька років тому. Терористи умисно затягнули до цього збіговиська вже понад п'ять тисяч дітей на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

Начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай зауважив, що, збираючи "дитяче військо", рашисти шантажують батьків, що заберуть дітей, тому вони не можуть протистояти цьому "пабєдобєсію". "Ба більше, окупанти погрожують батькам, що якщо ті уникатимуть мобілізації, то на війну підуть їхні діти", - наголошує Гайдай.

У Біловодській громаді Старобільського району Луганщини рашисти змусили 30 дітей скласти "присягу про входження до "Молодої гвардії - Юнармії". На церемонії "присвяти в "юнармійці" дітлахів одного з сіл обрядили в форму мілітарного стилю та червоні берети. Школярів змусили хором повторювати за "командиром" слова присяги, й ті, не розуміючи навіть змісту повторюваного тексту, лише оглядалися на батьків та родичів, яким організатори дійства чомусь відвели місце за парканом. При цьому ані в дорослих, ані в дітей на обличчях зовсім не відображалися почуття урочистості та важливості моменту.

На додачу до цього трагікомічного фарсу був концерт, де лунали радянські пісні тих часів, коли ані юних героїв "свята", ані їхніх матусь і бабусь ще на світі не було... Дорослі дивилися концерт з-за паркану, діти - з берега великої калюжі, що цілком може символізувати прірву, яка відмежовує окупантську свідомість від розуму та душ наших українських дітей.

Отже, у колись комфортних школах, що залишилися на окупованих територіях Луганщини, тепер немає ані комп'ютерів та інтерактивних дощок, придбаних українською владою, ані цікавих учнівських конкурсів та тренінгів, ані зустрічей із відомими та цікавими людьми, мандрівок Україною та світом, перспектив освіти в кращих ВНЗ. Усе це російські окупанти нахабно вкрали, позбавивши юнацтво і молодь права на майбутнє й нав'язавши натомість вступ до совкової "юнармії", цензурований Інтернет та викривлену реальність з підробленою історією, несамовитою пропагандою та кровожерливим режимом. Який невдовзі, заради своїх кривавих планів, без вагань мобілізуватиме тих самих "юнармійців" у вигляді гарматного м'яса на чужу для них загарбницьку війну.

На знімках: "юнармійці" під час примусового складання "присяги", нав'язаної їм рашистськими окупантами.

Фото з сайту Луганської ОВА.