Чаплине, Дніпропетровщина. Черговий теракт, скоєний рф. Знову гинуть діти, цивільні люди, мирне життя знищують ракети.
Кількість загиблих зросла до 25.
Це черговий злочин росії, за який вона має відповісти лише як держава-терорист.
Усіма своїми діями вона підтвердила свій статус.

Голова Верховної Ради України Руслан СТЕФАНЧУК.

І сльози ці були не від радості, а від горя. Адже вже півроку, як наші славні воїни  боронять країну від рашистської навали. Нинішній День Незалежності став мало не найкривавішим. Сигнали тривого і вибухи тривали по всій Україні. Так  унаслідок п'яти ракетних ударів по селищу Чаплине на Дніпропетровщині загинули десятки людей, серед яких були діти.
     
Удень ворожа ракета знищила приватний будинок. Під завалами опинилися жінка та двоє дітей. Її та 13-річного хлопчики врятували місцеві мешканці. Тіло загиблого одинадцятирічного хлопчика з-під завалів дістали рятувальники. Пізніше чотирма ракетами ворог пошкодив господарчі будівлі залізниці та влучив у залізничну станцію. Через це в п'яти пасажирських вагонах виникла пожежа. І загибель людей пішла вже на десятки.
     
Про це у своїй заяві наголосив Президент України Володимир Зеленський під час засідання Ради безпеки ООН.
     
"Так ми живемо щодня, так Росія підготувалася  до цього засідання Радбезу ООН", -- сказав він.
    
А у своєму вечірньому відеозверненні голова держави з цього приводу зазначив таке: "Чаплине -- наш біль сьогодні. Станом на цю хвилину -- 22 загиблих, з них п'ятеро згоріли в машині, загинув підліток, йому було 11 років, російська ракета зруйнувала його будинок. Пошуково-рятувальні роботи на залізничній станції продовжуються. Обов'язково змусимо окупантів відповісти за все, що вони наробили. І обов'язково викинемо загарбників із нашої землі. Вічна пам'ять усім, чиє життя забрали ці окупанти, ці вороги! Вічна слава всім нашим воїнам, нашому народу!".

24 серпня по всій Україні було оголошено рекордні 189 сповіщень про повітряну тривогу. Такі дані застосунку
«єТривога». Тривога тривала 14 годин. За останніми даними, 25 цивільних жителів загинули внаслідок російського ракетного удару на Дніпропетровщині. Загалом у День Незалежності російські військові обстріляли 58 населених пунктів України.

Дніпропетровська область.

На знімку: наслідки ракетних ударів російських військ по залізничній станції Чаплине Синельниківського району Дніпропетровської області 24 серпня.

Фото radiosvoboda.org