На знімку: срібна призерка олімпіади Діана Зазубик.

Успіхи освітян - це досягнення їхніх учнів. Тим-то так радо зустрів інформацію про нове досягнення своєї знаменитої учениці Діани Зазубик учитель математики та фізики Івано-Франківського ліцею № 5 Тарас Головатий. На своїй сторінці у Фейсбуці наставник першим повідомив про срібну медаль школярки на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики, що відбулася в грузинському місті Кутаїсі. І це в умовах дистанційного навчання та війни в Україні.

Діана Зазубик - переможниця міського конкурсу "Учень року-2022". Вона - абсолютний рекордсмен серед учнів міста за кількістю перемог на міському та обласному етапах олімпіад. На Міжнародній олімпіаді з фізики, що цьогоріч відбулася онлайн у Цюриху, школярка здобула бронзову медаль.

Пишаються своїм випускником Андрієм Никифорчиним і в Івано-Франківському ліцеї імені Миколи Сабата. Юнак отримав бронзову медаль на Міжнародній олімпіаді в Кутаїсі та разом із Діаною Зазубик був переможцем всеукраїнської інтернет-олімпіади з фізики. Ліцеїст так само гідно представив нашу країну на Міжнародній фізичній олімпіаді у Швейцарії та навіть встиг стати студентом польського Ягеллонського університету за курсом "математика".

"Побажаймо юним науковцям покращити якість отриманої нагороди! Віримо! Пишаймося тими, хто береже і прославляє Україну!" - підсумувала успіх франківців заступниця голови міської ради Вікторія Дротянко. - Надзвичайно кропітка, напружена та довготривала підготовка принесла свої плоди. Успіх учнів одразу на двох олімпіадах міжнародного рівня - це вперше в історії Івано-Франківщини".

Івано-Франківська область.

На знімку: Андрій Никифорчин - уже студент Ягеллонського університету.

Фото з відкритих джерел.