Можливо, тому, що тут працює чимало енергійної, кваліфікованої молоді, тобто колектив «молодіє».

— Майже тридцять п’ять відсотків працівників нашого лісгоспу — це молодь віком до 35 років, — каже старший інспектор з кадрів, голова профкому Ольга Кибукевич (на знімку). — До того ж 180 із 266 працюючих — переважно апарат управління, лісничі, бухгалтери, майстри лісу — мають вищу освіту, решта — середню спеціальну. У нас трудяться випускники Львівського лісотехнічного університету, Національного університету біоресурсів і природокористування, Житомирського агроекологічного університету, Надслучанського інституту, Березнівського та Малинського лісотехнічних коледжів, які готують молодших спеціалістів. Ось і нині в цих вузах за рахунок лісгоспу навчаються п’ять фахівців.

Нещодавно лави колективу поповнив випускник Березнівського лісотехнічного коледжу Андрій Пацюкевич.

— Він, — каже Ольга Петрівна, — проходив на підприємстві практику, добре себе зарекомендував, тому працюватиме інженером лісових культур. Андрій Пацюкевич без відриву від виробництва хоче продовжити навчання у Надслучанському інституті.

До речі, у ДП «Рокитнівський лісгосп» велику увагу приділяють профорієнтаційній роботі серед дітей. Один із таких методів — шкільні лісництва. Зараз їх у лісгоспі два — при Рокитнівському та Остківському лісництвах.

Загалом майже півсотнею юних друзів лісівників опікуються лісничі цих підприємств Ігор Кисорець та Сергій Кондратовець. Діти з дорослими садять ліс, заготовляють насіння, виготовляють годівнички для птахів... Можливо, що не всі вони в майбутньому стануть лісівниками, але те, що їм прищеплять любов до лісу, до природи, — це беззаперечно.

Ольга Кибукевич з гордістю розповідає про свій колектив, бо ще й як голова профкому опікується працівниками, а також пенсіонерами, які багато років пропрацювали в лісгоспі. Вітають на дні народження, професійні свята, допомагають у скруту.

— Майже півстоліття пропрацював у нашому лісгоспі Анатолій Васильович Петрук. Він — заслужений лісовод України, має багато галузевих нагород, — розповідає Ольга Кибукевич, яка й сама за 27 років роботи на підприємстві пройшла фахове зростання. Пропрацювала тут тридцять років лісокультурницею і її мама Єва Іванівна Кибукевич. Вона змалечку брала із собою доньку садити ліс.

Голова профкому розповіла про династії, два-три покоління яких про-працювали у лісгоспі. Зокрема, про родину Лозянів, що трудилася на нижньому складі, та представницю третього покоління династії Ірину Пахнюк, яка працює в бухгалтерії лісгоспу. Батьки головного економіста підприємства Ніни Сахнюк Надія Василівна та Василь Іванович Сахаруки все життя пропрацювали в лісовому господарстві.

— Нині, — каже Ольга Петрівна, — колектив їх лісгоспу старанно працює заради Перемоги, волонтерить, допомагає чим тільки може ЗСУ, в лавах яких є й наші колеги. Усі прагнуть Перемоги, миру і моляться за наших славних воїнів.

Фото Олександри ЮРКОВОЇ.