Природа поєднала в цій маленькій дівчинці чимало талантів. Вона любить малювати, танцювати, співати, читати книжки та писати вірші, має багато друзів. Та головні складові її успіху — талант від Бога, мамина турбота і власна старанність.

Музикою та співом дівчинка цікавилася змалечку. Тож чотири роки тому мама привела Аню до музичної школи. Відтоді вона професійно займається вокалом. Музична школа стала для неї чи не найголовнішим закладом навчання, а викладач вокалу Наталія Білуха — другою мамою, порадником і наставником. «Дуже хочу бути схожою на мою вчительку Наталію Миколаївну», — каже Аня.

Результати старанної роботи

Старанність, наполегливість, любов до музики і співу допомогли дівчинці досягнути значних успіхів. Лише за останній рік вона здобула багато перемог на різноманітних конкурсах. Серед яких — п’ять Гран-прі. Зокрема —

Всеукраїнського конкурсу «Україна — одна родина» (Полтава), міжнародного конкурсу талантів «Скарби нації», Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Мамина сорочка»...

Володаркою Гран-прі стала Анна Лукашевська на святковому конкурсі «Різдвяні зіроньки», що відбувався під патронатом міського голови Полтави Олександра Мамая.

Солов’їний голосочок полонив серця і народних артистів України Дмитра та Назара Яремчуків на Всеукраїнському конкурсі «Родина» (Київ), який провели наприкінці минулого року. Вони присудили співочій красуні І місце.

Здобула Гран-прі і на Міжнародному конкурсі «Love-STAR», що відбувся в Миколаєві 12 лютого цього року. Журі також заохотило її до подальшої творчості сертифікатом на 50 євро та поїздкою до м. Кітен (Болгарія).

Здобула Анна також І премію на Міжнародному конкурсі «Талант — Ти» народної артистки України Ніни Матвієнко (Київ) та І місце на Міжнародному конкурсі «Panorama-ART» (Ужгород). А на IV Всеукраїнському конкурсі «Битва жанрів» у Києві була нагороджена дипломом лауреата І премії та кубком. Також стала переможницею міжнародного шоу талантів «Роби шоу NOW».

У серпні торік здійснилася ще одна Аніна мрія. Доля подарувала їй зустріч із заслуженою артисткою України Наталією Май та її доньками Олесею і Станіславою.

А вже у вересні разом із творчим центром Наталії Май Анна побувала на зйомках фестивалю «Світлячок» і презентувала дві нові пісні — «Вишиванка біла» та «Ой, Мальвіно» (автор Наталія Май).
Її ангел-охоронець

Віриться, що все у цієї чудової блакитноокої дівчинки, з прекрасним чарівним голосом, буде добре. Адже Господь не лише нагородив її співочим талантом, а й дав у житті справжнього ангела-охоронця, якого звати... мама Катя. Її матуся завжди з нею. У поїздках, на всіх концертах і виступах. Вона міцно тримає кулачки за свою донечку, а її віра, любов і турбота надихають Анну.

Вишиванка, біла вишиваночка,
Калиновий цвіт на полотні,
Вишивала з вечора й до раночку
Рідная матусенька мені! —
лине над містом Анина пісня.

Хочу жити у вільній країні...

Нині в піснях Ані Лукашевської з’явилися нотки суму, привнесені війною. Дівчинка, якій пророкують велике майбутнє, щиро любить Україну і з впевненістю заявляє, що саме тут вона може дихати на повні груди і по-справжньому розкривати свої творчі здібності. А ще Аня вірить у Перемогу і мріє, що колись зможе співати для всіх людей світу і так прославляти Україну, доносити до всіх народів щирість і доброту українців.

Маючи талант від Бога, дівчинка і сама докладає значних зусиль, щоб осилити це складне творче захоплення. Уже нині, попри зовсім юний вік, звучання пісень з її уст проникливе і неповторне. Юна співачка наче розчиняється в своїх піснях.

Хай життєва доріжка веде Анну до омріяних висот і буде виткана з любові, поваги, добра і миру. Адже талановита дитина — це Божий подарунок батькам, місту, Україні!

Новоукраїнка
Кіровоградської області.

Фото надано автором.