Під час акції діти отримали чимало корисного для школи, а також атомники порадували їх ще кількома приємними сюрпризами.

Їхні історії різні: п’ятеро дівчат, яких виховує трудівниця-мати, та семеро школярів і школярок, про яких опікується батько, проте кожна з родин потребує матеріальної підтримки, аби комфортно почуватися у соціумі та якісно здобувати освіту.

У родині Волкових наймолодший — Тимофій — щойно пішов у другий клас, найстарша — Тетяна — нині десятикласниця. Четверо юнаків та троє дівчаток виховує батько — кочегар сільської школи. Попри роботу по дому, кожен із них старанно вчиться та знаходить час на власні хобі. Так, наприклад, у дівчаток ще від мами передалися любов та хист до малювання, і саме у творчості сьогодні вони знаходять відраду для душі. Нині атомники передали для дітей багато одягу та взуття на різні сезони, а також парту для навчання (на знімку).

У сім’ї Савоніків багатодітній мамі допомагають її п’ятеро доньок. Наймолодшій — Вікторії — дев’ять років, найстарша — Софія — навчається в одинадцятому класі. Усі вони вправно опікуються великим домашнім господарством. Навчання дівчата люблять, проте нині, коли воно дедалі частіше відбувається онлайн, здобувати освіту стає все важче, адже школярки не мають жодної комп’ютерної техніки, сучасних гаджетів або ж навіть Інтернету. Відтак під час поїздки до села Журавлине працівники РАЕС передали все необхідне обладнання, одяг і взуття на різні сезони, а також організували прокладання інтернет-лінії до будинку дівчат (на знімку).

Також до допомоги багатодітним родинам доєдналися управління освіти та Червоний Хрест міста Вараш, які надали одяг, рушники, матраци, засоби гігієни та продукти харчування.

Тим часом рівненські атомники вже планують чергову акцію «Енергії добра» до Дня Святого Миколая.

Юлія КУЛАЄВА, кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото Надії ТИМОФЄЄНКО.