Вона — донька відомого довгожителя з Млинова Степана Кузьмича, який прожив на білому світі 104 з лишком роки.

А на світ Божий Катерина Степанівна з’явилася в селі Голуби на Дубенщині. Після війни Кузьмичі перебралися в село Іванівка на Млинівщині, а вже звідти — у райцентр, який, щоправда, втратив свій статус приблизно двадцять місяців тому.

Саме в Іванівці красуня з роду Кузьмичів вийшла заміж за місцевого парубка Володимира Кухарука, подарувала життя сину Олександру та доньці Людмилі — шанованим млинівчанам.

Три десятки років Катерина Степанівна була причетна до становлення і розвитку ярмарку у Млинові, а також базарів у Дубні та Демидівці. Чимало організаційних клопотів випали на її долю, але всі проблемні клубочки розв’язувала з гумором і знанням справи. За великим рахунком, можна стверджувати, що біля витоків Млинівського базару стояла жінка із роду довгожителів.

Нині із шести дітей Степана Кузьмича топчуть ряст четверо. Однак життєва вахта Кузьмичів триває. І не тільки тому, що син Василь Степанович продовжує татову «фамілію»: родинний літопис продовжується й у внуках та правнуках. У Катерини

Степанівни три внучки та онук, два праправнуки зберігають генну традицію Кузьмичів.

...А вдома після торгу дружину чекає 95-річний чоловік Володимир Кухарук. Якщо ж вік кожного члена цієї подружньої пари, яка прожила в шлюбі майже шість з половиною десятків років, скласти, то одержимо суму років, яка, напевне, претендуватиме на рекорд. Якщо не національний, то принаймні на рекорд Млинівщини. Але не поспішатимемо його фіксувати, бо спільна подружня історія Катерини та Володимира Кухаруків триває.

Млинів
Рівненської області.

Фото автора.