Воно для них затьмарене втратою двох колег, які загинули у війні з росією, — верстатника деревообробних верстатів ДП «Клесівський лісгосп» Анатолія Саратова та навалювальника-штабелювальника нижнього складу ДП «Висоцький лісгосп» Петра Полюховича.

А 142 працівники лісового господарства Рівненської області сьогодні у лавах Збройних Сил України боронять країну від ворога.

Так, з початку повномасштабної війни держлісгоспи Рівненщини разом з профспілковими комітетами надали для ЗСУ, тероборони, інших формувань, а також колегам, які постраждали від воєнної агресії, та вимушено переміщеним особам допомоги (включно з лісопродукцією) на загальну суму майже 35 млн грн.

Також вони продовжують реалізацію програми Президента України «Зелена країна», яку розпочали минулої осені. Навесні в області висадили 24 млн 752 тисячі сіянців сосни та дуба у рамках реалізації президентської ініціативи, створили 225 га нових лісів на землях, де їх раніше не було. Загалом посадили понад 3 тисячі гектарів лісових культур (107,5% до плану), доповнили 2 тисячі гектарів минулих років, провели догляд за лісовими культурами на площі 3 140 гектарів (118,8% до плану), заготовили більш як півтори тонни лісового насіння.

Усі працівники лісового господарства в цей час працюють з подвійним навантаженням — за тих, хто на фронті, та за своїх колег, які поки що в тимчасовій окупації. Зокрема, за 8 місяців 2022 року лісівники Рівненщини сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 500 млн грн податків і зборів (це на третину більше, ніж у 2021 році), 123,4 млн грн єдиного соціального внеску (на 23% більше, ніж за відповідний період минулого року). Окрім того, лісогосподарські підприємства є основними донорами місцевих бюджетів, до яких з початку року вони відрахували понад 170 млн грн, що на 14 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

— Пишаюся, що очолюю колектив професіоналів-лісівників Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, патріотів свої землі. Сьогодні кожен із нас щодня на своєму фронті боронить суверенітет, демократичні та правові цінності нашої держави. Щиро бажаю всім міцного здоров’я, родинного тепла та затишку, перемоги та миру нашій Україні! — звернувся до колег начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат Рівненської обласної ради Віталій Сухович (на знімку).

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник відділу прес-служби Рівненської обласної ради, Олександра ЮРКОВА.

Фото з відкритих джерел.