«Сьогодні дуже важлива співпраця на рівні міст, бо саме міста відіграють ключову роль у розвитку держав. Столиця України розвиває співпрацю з європейськими містами. Залучає допомогу від партнерів, переконує їх у необхідності подальшої підтримки України. Ми повинні бути сильними разом! Перемога України у війні з російськими варварами — це запорука миру і спокою по всій Європі. Ми вдячні нашим друзям, котрі допомагають», — заявив Кличко. Він також додав, що Барселона передавала Україні пожежний автомобіль, гуманітарну допомогу та надала тимчасовий притулок українцям, які рятуються від війни.

Колоу зі свого боку зазначила, що Барселона й надалі допомагатиме і підтримуватиме Київ і Україну. Зокрема, було обговорено співпрацю у сфері громадського транспорту, екології, культури тощо.

Варто зазначити, що Барселона стала сьомим європейським містом, з яким Київ підписав побратимство від початку широкомасштабної агресії росії. Зокрема, побратимами нашої столиці стали Мадрид, Париж, Марсель, Ліон, Осло та Гамбург.

Загалом у столиці України 63 міста-побратими.