На знімку: під час ліквідації наслідків ракетних ударів по Запоріжжю. На передньому плані ікона, яку викинуло з вікна однієї з квартир вибуховою хвилею.

Під завалами одного зі зруйнованих будинків знайшли вісім тіл, під завалами іншого — ще три. Пошуково-рятувальні роботи тривали впродовж усієї доби.

На місці ліквідації наслідків ракетних ударів працювали представники Павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону «Антарес» разом із пошуковими собаками. Вони готові будь-якої миті за першої потреби вирушити на пошуки зниклих громадян і мають на своєму службовому рахунку десятки знайдених людей: живих і тих, хто, на жаль, загинув.

До розбирання зруйнованих конструкцій і пошуку громадян також залучено представників добровільних формувань цивільного захисту. Напередодні вони пройшли вишкіл на базі Навчально-методичного центру ЦЗ і БЖД для членів добровільних формувань, а тепер уже стали до роботи — допомагати професіоналам. Серед добровольців є також колишні працівники Головного управління ДСНС та ветерани пожежної охорони.

Днем раніше окупанти також завдавали ударів по Запоріжжю, зруйнувавши багатоповерхові будинки та місцеві об’єкти критичної інфраструктури.
У Запорізькій обласній прокуратурі розпочато досудове розслідування щодо кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Завдяки оперативній роботі спеціальних служб, рятувальників та лікарів вдалося врятувати кілька десятків людей, яким уже надали необхідну допомогу. Постраждалих унаслідок обстрілів міська влада влаштовує у центри тимчасового розміщення.

Начальник Запорізької облвійськадміністрації Олександр Старух наголосив, що обстріл ракетами С-300, який був здійсненний військами рф, — це справжній терористичний акт: адже сталося не випадкове влучання — ворог випустив серію ракет, націлених на багатоповерхівки. Поблизу з місцями ворожих прильотів немає ані військових, ані важливих об’єктів, лише цивільні будівлі та багатоквартирні будинки. Під час попередніх обстрілів мішенню окупантів також переважно була цивільна інфраструктура.

Минулої доби, за інформацією Запорізької облвійськадміністрації, ворог уперше застосував по території області й безпілотні літальні апарати. Попередньо це були БПЛА shahed-136.

«Окупант застосовує все наявне озброєння проти цивільних жителів області, — зауважив очільник області Олександр Старух. — Ракети, РСЗВ, артилерія, тепер ще і так звані дрони-камікадзе. Будьте уважні! Не можна чіпати рештки боєприпасів. Не треба фотографувати, знімати відео та поширювати інформацію щодо атак. Довіряйте офіційним джерелам. Головне — дотримуватись заходів безпеки. Убезпечте себе та своїх близьких».

Зважаючи на щоденні масовані обстріли, в Запорізькій області було частково відновлено евакуацію.

У Харківській області ворог також продовжував вчиняти обстріли об’єктів цивільної інфраструктури, розташованих у Куп’янському, Чугуївському та Ізюмському районах. Горіли господарчі споруди, гаражі, виробничі та складські приміщення.

Зокрема, в Куп’янську внаслідок обстрілу загорілася виробнича будівля. Площа пожежі становить 900 квадратних метрів. На місці події працювали оперативні підрозділи ДСНС, які ліквідували пожежу.