Там відбулася презентація одного з найпопулярніших курортів Львівщини, інформує прес-служба ОВА.

Трускавець став членом Європейської асоціації історичних термальних курортів (European Historical Thermal Towns Association). Отже, він долучився до півсотні інших європейських курортів, які є у європейському довіднику визнаних курортів.

«Півсотні європейських курортів, серед яких Баден-Баден, Карлові Вари, Спа, Віші, Будапешт, Монтекатіні Терме та інші, прийняли наш курорт у свою європейську сім’ю. Відтепер кожен санаторій, кожен готель міста матиме статус європейського. Ми автоматично потрапляємо у європейські довідники визнаних курортів. Це новий статус, нове визнання і нова відповідальність. Трускавець і вся Україна рухається у Європейський Союз», — розповів міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

Входження Трускавця до Європейської асоціації історичних термальних курортів є поверненням до справедливості. Все тому, що курорт є одним із найстаріших у Центральній Європі, адже веде свій початок з 1827 року і має майже двохсотлітню історію.

У першій половині ХХ століття курорт був удостоєний багатьох європейських нагород, зокрема золотої гілки найкращого курорту Польщі, до складу якої тоді входила Галичина. У другій половині ХХ століття Трускавець мав статус всесоюзної оздоровниці (Україна тоді входила до складу СРСР). Тепер Трускавець має європейський статус. І це заслужено.

Львів.