Ці дні, порівнявши з атаками у перший день повномасштабної війни, назвали другим "24 лютого". За попередніми даними ДСНС 10 жовтня від ударів рашистів загинуло 19 осіб, 105 поранено та травмовано. Понад 300 населених пунктів залишися без світла у Київській, Сумській, Львівській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій областях.

І хоч головний терорист кремля путін за кілька годин після атаками заявив, що "завдано масованого удару по об'єктах енергетики, військового управління та зв'язку України", жертвами обстрілів у переважній більшості стали мирні жителі, а більшість цілей не мали прямого військового значення.

Як повідомляють у Міноборони, 10 жовтня під час ракетної атаки рашисти випустили по Україні 84 крилаті ракети та 13 іранських дронів. Від їх ударів постраждали Київ, Львів, Рівне, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Житомир, Вінниця, Прилуки, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса, Харків, Конотоп, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Ніжин, Дніпро, Одеса. За підрахунками фахівців, ця атака коштувала рф 400-700 мільйонів доларів.

А як порахувати збитки України? Як оцінити втрачені життя українців, які забрав кривавий диктатор і терорист № 1?

За даними КМДА внаслідок атаки російських варварів зазнали пошкоджень різного ступеня 45 житлових будинків, 6 закладів освіти (3 школи, дитячий садочок та дві будівлі позашкільного виховання), 5 об'єктів критичної інфраструктури та ЖКХ, 6 закладів культури, 5 закладів охорони здоров'я, адмінбудівлі та заклад соціальної сфери. Одна з рашистських ракет поцілила у перехрестя бульвару Шевченка та вулиці Володимирської, неподалік парку Шевченка й історичної будівлі, де сто років тому працювала Центральна Рада. Вибуховою хвилею розкидало мішки з піском, що захищали пам'ятник голові УЦР Михайлові Грушевському. Вже наступного дня, 11 жовтня, величезну вирву комунальники залатали і там відновили рух транспорту .

Інша ракета впала на схилі біля пішохідного мосту над Володимирською гіркою, що є популярним туристичним місцем та оглядовим майданчиком над Дніпром. Пошкоджено його оснащення та розбито скло. Пішохідно-велосипедний міст через узвіз завдовжки 216 метрів, відкритий у травні 2019 року, вистояв, хоч поряд з ним залишися величезна вирва, а на самому мосту комунальники знайшли уламки ракети.

Пошкоджений під час масованого удару і центральний вокзал столиці - одна з ракет вранці, у годину пік, впала поруч з його будівлею. Пасажири багатьох поїздів, що один за одним прибували до перонів, чули три гучні вибухи, з вікон вокзалу сипалося розбите скло. Оце і є ті військові об'єкти, про які говорив путін?

11 жовтня під час 5-годинної повітряної тривоги ЗСУ збили на підльоті до Києва кілька російських ракет, уламки однієї з них упали у воду у Вишгородському районі.

За ранок Сили протиповітряної оборони збили 18 ракет і 8 дронів-камікадзе. Рашисти цього дня завдали 12 ракетних ударів по Запоріжжю. Найбільше ракет прилетіло на острів Хортиця, сакральне місце для українців, пов'язане з давньою історію народу. На острові, що є колискою козаччини, зафіксовані руйнування - на будівлях пошкоджені дахи, вибиті шибки. Дві ракети впали поруч з а базою відпочинку "Металург", інші прилетіли в лісосмугу та влучили у скелю. У місті від обстрілів згорів автосалон, за попередньою інформацією одна людина загинула. Раніше під завалами зруйнованого будинку у Запоріжжі виявили 6 тіл людей.

На Вінниччині рашисти вдарили по об'єкту інфраструктури, у Львові внаслідок ракетного обстрілу травмовано одну людину, у місті перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком. На межі Кіровоградщини та Миколаївщини працювало ППО. Приліт ворожих ракет зафіксовано у Кривому Розі, Павлограді, на Одещині. Цілями країни-терориста, як і раніше, залишаються житлові будинки, об'єкти критичної інфраструктури та мирні мешканці.