Трагедія сталася 8 жовтня в селищі Зарічне на Донеччині, де мешкала бабуся Влада. Сюди хлопець із мамою Юлею переїхали з Лимана, рятуючись від бойових дій, та й залишились до осені.

На момент вибуху в кімнаті був тільки хлопчик. Юлія поралася на городі й не постраждала. Коли українські військові витягнули пораненого з-під завалів будинку, в якому обвалилася стеля, то з’ясувалося, що він не може самостійно ходити та їсти через численні пошкодження уламками живота і хребта.

Дитину миттю доправили до місцевої лікарні. Далі була дорога до Краматорська й до Дніпра. І все це — за одну добу.

Тепер юний донеччанин перебуває у дитячій лікарні Святого Миколая Першого медичного об’єднання міста Львова, очікуючи виїзду на лікування до Норвегії. Спеціалісти анестезіологічної, нейрохірургічної та хірургічної команд стабілізували стан 14-річного пацієнта та підготували його до подальшої евакуації.

У палаті поруч із Владом весь час його мама. Хлопчик постійно намагається підбадьорити Юлію, вселяючи в неї упевненість, що все буде добре. Вони вірять, що лікування в Норвегії буде успішним і Влад знову повернеться до футболу, в який залюбки грав до війни. Та найбільше хлопчик хоче побачити свою бабусю, яка залишилася поблизу Лимана.

Донецька область.

На знімку: 14-річний мешканець Лимана Влад разом зі своєю мамою Юлею під час лікування.

Фото зі сторінки Першого медичного об’єднання Львова у Фейсбуці.