«З важливого розглянули таке. На сесії нарешті більшість підтримали рішення про фінансову автономію ще 10 шкіл і 26 садків громади. Відтепер 45 шкільних та 36 дошкільних закладів зможуть ефективніше витрачати бюджетні кошти і розвиватися.

Також прийняли у власність Чернівецької тергромади станції супутникового зв’язку «Starlink». Їх передамо до дитячої та центральної лікарень міста. Прийняли й протокольне доручення про розгляд можливості встановлення камер відеоспостереження у навчальних закладах громади та їхніх бомбосховищах. Ще проголосовано рішення щодо забезпечення обігріву укриттів освітніх закладів.

Зміни і в обслуговуванні та впорядкуванні зелених зон міста. Відтепер їх здійснюватиме Трест зеленого господарства. Він займатиметься обслуговуванням і благоустроєм центральних парків міста імені Шевченка і парку «Жовтневий», аби вони так само були сучасними і зручними, як і нові сквери, які вже радують чернівчан та гостей міста.

Стосовно колишнього басейну біля 27-ї школи, де в перестрілці загинула поліцейська, то депутати проголосували протокольне доручення повністю обмежити доступ до нього. Підрядника, який мав там виконувати будівельні роботи, зобов’язали виставити охорону. Також передбачили виділення коштів на продовження будівництва.

Погодили безоплатну передачу з комунальної власності чергового позашляховика на потреби однієї з частин ЗСУ.

І що важливо — оперативно виділили грошову допомогу на лікування важкохворої дитини. Дякую депутатському корпусу за злагоджену роботу на користь громади», — за-
значив Роман Клічук.

Чернівецька область.

Фото прес-служби міськради.