Оскільки обстріли не припинялися, то односельці поховали загиблих в одній могилі, поруч з їхньою зруйнованою домівкою. Ці дані було передано співробітникам Слідчого управління ГУ НП Донецької області, які прибули для проведення експертизи.

Літня мешканка під час окупації втратила сина. Загарбники, що прийшли до їхньої оселі, стали допитувати молодого чоловіка та застрелили його біля власного будинку. Ховати вбитого жінці довелося власноруч у дворі. Тепер, після проведення ексгумації, тіло закатованого чоловіка буде поховано на місцевому цвинтарі.

Люди показали правоохоронцям також інші місця стихійних поховань убитих під час перебування рашистів у населеному пункті.

Встановлено й схрони з награбованим окупантами майном. Транспорт із викраденими у населення речами російські зайди кидали, втікаючи, по місцевих лісах. Кузов військового «Урала», залишеного між дерев, мародери заповнили мотоциклом, велосипедами та побутовою технікою, серед якої містилися й давно вподобані московитами пральні машинки. Вантажівку грабіжники спробували сховати в лісосмузі біля села, але українські військові знайшли її та знищили разом з екіпажем.

У визволених від ворога громадах правоохоронці документують воєнні злочини росіян. Інформацію про звірства окупантів силовики отримують від місцевих жителів.

У Лиманській міській ТГ до обслуговування території повернулися поліцейські офіцери громади. Один із них, Володимир Гладкоскок, пильнує за дотриманням правопорядку на дільниці, до якої входять села Рубці, Яцьківка, Лозове, Кримки та Коровій Яр.

Окрім завдань, безпосередньо пов’язаних зі службою, дільничні офіцери також виявляють стихійні поховання вбитих людей і заміновані ворогом місця.

Донецька область.

Під час документування поліцейськими воєнних злочинів російських окупантів.

Фото відділу комунікації поліції Донецької області.