Вони поспілкувалися з генеральною директоркою закладу Людмилою Філіпець і оглянули приміщення, де розміститься Центр захисту та підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства.

Раніше Олексій Бойко залучив до реалізації цього проекту благодійників, котрі обладнали центр за рахунок позабюджетних коштів.

Крім того, нещодавно в обласний спеціалізований будинок дитини завітали гості з представництва міжнародної гуманітарної організації «Save the Children» у Західному регіоні України, серед них і координаторка із захисту дітей Ольга Коверга. Організація передала для вихованців комунального закладу дитячі ліжечка, ковдри, подушки, матраци, м’які іграшки, приладдя для арт-терапії, олівці, пластилін, конструктори тощо.

Як розповів Олексій Бойко, центри захисту та підтримки дітей, які постраждали або стали свідками насильства, створюють за міжнародною моделлю Барнахус у рамках Меморандуму про співпрацю, підписаному між Чернівецькою обласною радою та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) 22 квітня 2022 року.

Чернівецька область, куди приїхали багато переселенців з дітьми та дитячі заклади з областей, які постраждали від бойових дій, за твердженням Олексія Бойка, дуже зацікавлена в таких дитячих центрах.

Чернівецька область.

Фото прес-служби облради.