Таке рішення прийняла громада з урахуванням покращення становища на цьому напрямку фронту. Тому керівникам шкіл та інших закладів поставили завдання розпочати підготовку до очного навчання.

Мова йде про школи, дитячі садочки, ДЮСШ, музичні школи, палаці культури та інші заклади. В той же час рішення про те, який обрати режим навчання кожен заклад чи клас вирішують самостійно шляхом реального голосування батьків. При цьому будуть урахована ситуація з енергетикою, інтенсивністю ракетних ударів та іншими факторами.

Працювати в офлайн режимі заклади почнуть тільки за умови безпечного перебування в них дітей. Ремонти укриттів завершені у 74 закладах, тривають поки ще в 18 - планують заверити протягом місяця.

«Хоча ворога наші військові відігнали від кордонів Кривого Рогу та області, ще існує небезпека з боку росії - з неба. Тому, буде поетапним процес повернення до роботи освітніх закладів. Головним критерієм є відповідний стан тимчасових укриттів та безпечне освітнє середовище. Цю роботу плануємо продовжувати й наступного року, щоб садочки та школи були з облаштованими укриттями, які відповідатимуть вимогам військового стану», - розповіла директор департаменту освіти та науки міськради Тетяна Кріпак.

Директор одного із дошкільних навчальних закладів Алла Кузуб показує облаштоване тут тимчасове укриття, в якому можуть перебувати до півтори сотні дітей, є запас води, тепло та електрика.

«Це приміщення ми зробили яскравим, світлим, затишним аби дітям було цікаво, комфортно і безпечно. Скучили за дітками і знаємо, що вони також скучають за дитсадком та спілкуванням з друзями. Батьки, особливо ті що працюють по змінам, постійно цікавляться, коли можна буде водити малечу до садочка. Всі разом віримо і сподіваємося, що ситуація в країні дозволить це зробити якнайшвидше», - каже вона.

В.о. міського голови Юрій Вілкул підкреслює, що воєнні дії в Україні позначилися на всіх сферах нашого життя. Особливих змін зазнала освітня галузь, зокрема дошкільна - дитячі садочки міста працюють дистанційно, приймають тимчасово переміщених осіб, серед яких й багато сімей з дітьми. Міська влада розуміє, як зараз важко особливо працюючим батькам влаштувати дітей. І тому намагається робити все необхідне, щоб підготувати освітні заклади до безпечного виховного та учбового процесу офлайн.

«Для нас завжди на першому місці - безпека дітей. Тим паче, коли ворог продовжує ракетний терор. Але ми налаштовані на перемогу й одночасно робимо ремонти та облаштовуємо тимчасові укриття, захисні споруди, які розташовані в освітніх установах. І тільки покращиться ситуація, менше буде повітряних тривог, будемо поступово повертатися до очної роботи усіх освітніх закладів, зокрема й дитсадочків», - зазначив Юрій Вілкул.

Дніпропетровська область.

Фото Криворізької міської ради.