Про це з посиланням на звіт "Енергоефективність 2022" Міжнародного енергетичного агентства інформує Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України на власній сторінці у Фейсбуці.

Так, загальні витрати на стале відновлення після пандемії, які відстежує система "Sustainable Recovery Tracker IEA", значно зросли, оскільки уряди із 2020 року збільшили інвестиції в чисті технології та відреагували на глобальну енергетичну кризу, спровоковану вторгненням росії в Україну.

Приблизно 270 млрд доларів - це прямі державні витрати, а ще 740 млрд доларів - це мобілізація приватних та інших коштів. Загалом зазначені інвестиції у підвищення рівня енергоефективності становлять майже дві третини загальних державних і приватних витрат на відновлення після пандемії та сталий розвиток у світі у період з 2020-го по 2023 рік.

Акумульовані кошти націлені на такі напрями, як термомодернізація будівель, проекти з енергоефективності в промисловості, розвиток громадського транспорту, інфраструктурні проекти, а також підтримка використання електромобілів.

Джерело - звіт МЕА "Енергоефективність 2022".

Вл. інф.