Як повідомляють науковці на своїй сторінці у Фейсбуці, «тут почався справжній пінгві-бум, малюки постійно з’являються на світ. Ось у цій родині на фото, приміром, уже двійко дітлахів (субантарктичні пінгвіни зазвичай відкладають 2 яйця)».

Дітлахи крихітні, сірі й неймовірно милі, зазначають полярники. Скоро біля станції їх будуть сотні. Перше пташеня, як і перші яйця пінгвінів, знайшли біологиня Марта Дзиндра та сисадмін Володимир Хомко. «Моніторинг гнізд пінгвінів на нашому острові Галіндез — це частина щоденної роботи біологів, але от саме нині ми порахували за днями, що з перших яєць якраз мають почати вилуплюватися пінгвінята. Перевірили гнізда на мисі Пінгвін-поінт, де в листопаді виявили найперші яйця, але там було тихо. Потому вирушили на сусідній мис Піджн-поінт. Підійшли до гнізд, затихли — і тут почули зовсім тоненький голосок малечі, а відтак — побачили й горду матусю», — розповіла Марта Дзиндра. Перший місяць малюки залишатимуться в гніздах, їх по черзі грітимуть, захищатимуть та годуватимуть батьки. Потому дитинчата почнуть об’єднуватися в ясла, щоб уже і мама, і татусь могли одночасно ходити за крилем в океан.

Також десь за місяць відбуватиметься процес линьки: сірий пушок пташенят змінюватиметься на звичне чорно-біле пір’я. «Сподіваємося, ці милі кадри від біолога 27-ї УАЕ Сергія Глотова допоможуть вам трохи відволіктися від нашої нинішньої складної реальності. Пам’ятаймо, що життя триває і наша Перемога вже зовсім близько. Щиро вдячні кожному захиснику та захисниці України, що й далі можемо виконувати нашу антарктичну місію та ділитися її чудовими моментами», — діляться своїми враженнями у соцмережах полярники.

Фото зі сторінки Національного антарктичного наукового центру у Фейсбуці.