Проект втілено в рамках міської програми розвитку та функціонування української мови «Українською, будь ласка!».

До створення долучилися викладачі освітнього холдингу «Логос». За словами його піар-директора Анни Жуковіної, в тестуванні участь можуть брати представники різних вікових категорій. Тест складається із тридцяти питань. За результатами учасник отримує іменний сертифікат, де вказано, скільки отримано балів і який — низький, середній чи високий — рівень знань він має. Цей сертифікат можна завантажити і роздрукувати.
«Кожен, хто пройшов тест, незважаючи на рівень знань, отримує безплатний курс від партнерів проекту — репетиторського центру «Логос» та ESL. Це буде навчання з інтерактивними завданнями, живим спілкуванням. Загалом три уроки по дві з половиною години», — розповів директор комунального підприємства «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро»» Артем Трапезніков.
Автори проекту також передбачили для користувачів платформи можливість узяти участь у безпрограшній вікторині «Колесо фортуни». Цей інтерактив, що визначає рівень знання з історії міста, складається із шести блоків (архітектура, персоналії тощо). За кожен нараховують бонусні кошти, які можна витратити в Музеї історії Дніпра.
«Ми залюбки долучилися до гарної ініціативи і підготували таке тестування. Головна мета у цьому процесі — показати, що наше місто, звісно, українське. І той радянський стереотип про його імперське походження слід уже нівелювати. Одразу зазначимо, що завдання непрості. За результатами тесту учасник може отримати сертифікат на п’ятдесят, сто чи двісті «музейних купонів». Ці купони можна використати на відвідування заходів у нашому закладі. Це можуть бути екскурсії, майстер-класи, воркшопи тощо», — каже директор музею Дніпра Олександра Бірюкова.

Дніпропетровська область.

Фото suspilne.media