Про це інформує прес-служба Національної поліції України.

Одна ракета влучила в багатоповерховий будинок, під завалами опинилися мешканці квартир, які в цей час мирно спали. Поки що виявлено трьох загиблих, шістьох поранених госпіталізовано.

Унаслідок нічного удару в п'ятиповерхівці відбулося руйнування понад 10 квартир з другого до п'ятого поверху. Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено довколишні будинки.

У результаті рятувально-пошукових робіт з-під завалів деблоковано шістьох поранених та тіла трьох загиблих. На місці події працюють рятувальники, волонтери та працівники профільних служб.

Поліцейські та співробітники УСБУ документують наслідки воєнного злочину окупантів, проводять огляд місцевості, збирають речові докази військової агресії росіян.

За фактом злочину, передбаченого ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження. Рятувально-пошукові роботи тривають, йдеться у повідомленні.

ТИМ ЧАСОМ

До земляків звернувся секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв у своєму Telegram-каналі. Ось його текст.

"Запоріжці!

Сьогодні вночі путінські терористи знову цинічно вдарили по нашому місту. Ворожа ракета влучила у багатоповерхівку. Під завалами опинилися люди, які в той момент мирно спали у своїх квартирах. На цей час відомо, що, на превеликий жаль, троє людей загинуло. Щирі співчуття рідним та близьким.

За наявною інформацією, 11 людей врятовано. Семеро людей перебувають у лікарнях, з них троє - у тяжкому стані і четверо - у стані середньої тяжкості, серед них є вагітна.

Також унаслідок атаки окупантів від уламків та вибухової хвилі були пошкоджені довколишні будинки.

На місці трагедії працюють усі профільні служби і волонтери. Оперативно-рятувальні роботи тривають. Людям надають необхідну допомогу.

Учергове переконуємося в тому, що росія - країна-терорист, яка повинна відповідати за усі свої звірства.

Віримо в наші Збройні Сили, які обов'язково Переможуть рашистське зло".

Удар ворога по багатоповерховому будинку в Запоріжжі - розпочато розслідування

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Про це інформує Офіс Генерального прокурора.

"За даними слідства, 2 березня 2023 року близько 01:30 збройні сили країни-агресора знову здійснили обстріл одного з житлових кварталів Запоріжжя.

Попередньо ракета ЗРК "С-300" влучила по п'ятиповерховому будинку, внаслідок чого відбулося його руйнування. За попередніми даними, загинуло чотири людини, вісім поранено, ще п'ятеро вважаються зниклими безвісті, серед них дитина.

Уламками та вибуховою хвилею пошкоджено багатоповерхівки, розташовані поряд, а також автотранспорт місцевих мешканців.

На місці події працюють слідчі. Триває пошуково-рятувальна операція. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Запорізькій області", - йдеться у повідомленні Офісу Генерального прокурора.