Згідно з платформою петицій, її було подано 6 лютого, а станом на 28 березня петиція набрала необхідні для розгляду голоси. Тож вкотре пропонується переглянути рішення про доцільність зупинки комунального громадського транспорту під час повітряної тривоги, коли маршрутки продовжують рух, ідеться в тексті петиції.

Зауважимо, що з серпня до жовтня комунальний транспорт Києва не працював 122 години, бо зупинявся під час повітряних тривог. Раніше Рада оборони міста Києва та КМДА спільно ухвалили рішення про те, що з 1 серпня на час повітряної тривоги наземний громадський транспорт у столиці буде зупинятися. Нині в Києві під час тривоги муніципальний громадський транспорт зупиняється на найближчій зупинці, висаджує пасажирів і продовжує рух лише після скасування тривоги. Також під час повітряних тривог потяг метро курсує лише між підземними станціями.

Петицію мають розглянути відповідальні особи протягом десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду та за можливості виконати її.