У виданні — портрети героїв, які боронять Україну з 2014 року та від початку повномасштабного вторгнення росії. Мета проекту — побудова та обладнання нового сучасного приймального відділення Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь».

Одна з авторів ідеї — Ірина Солошенко, відома волонтерка, яка взяла під свою опіку госпіталь. Чоловік Ірини — Сергій Литвинко — працює завідувачем приймального відділення. «Нас поєднала війна в 2014 році», — каже Ірина.

Володимир Нечипорук до війни був генеральним продюсером Українських тижнів моди. А нині теж продюсер, але медичних програм благодійного фонду «Коло». Саме Володимир займався випуском книжки. Він розповідає, що з початку вторгнення разом з Іриною Солошенко фонд багато чого зробив для госпіталю. І в цій ініціативі Ірина розв’язала частину будівельних проблем. «Сподіваємося, що нове відділення побудують, як обіцяють державні структури. Але туди потрібне обладнання, а це видання не тільки для того, щоб увічнити героїв, а й щоб зібрати гроші на обладнання», — розповідає Володимир.

Для початку на аукціоні одну книжку з автографом Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного вдалося продати за 50 тисяч гривень.

На знімку: Володимир Нечипорук та Ірина Солошенко.

Фото автора.