Енергосистема України працює без обмежень споживачів, із резервом потужності.

За даними прес-служби Міненерго, генерація із запасом забезпечує необхідні обсяги потужності для потреб споживачів електроенергії по всій країні.

Водночас завершуються ремонтні роботи на нових ділянках, відновлюється електропостачання у постраждалих від нещодавніх ворожих обстрілів Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Тим часом на росії пропагандисти просто-таки шаленіють через те, що Україна оговталася після ракетних обстрілів і тепер, як бачите, зі світлом! І з теплом!

Та ще й, за інформацією від Енергоатому, готується запустити лінію електропередачі, яка з’єднає українську енергосистему з європейською! Ця лінія дасть змогу Україні імпортувати електроенергію та експортувати її до країн ЄС, що позитивно вплине на вітчизняну економіку.

На тлі таких новин російські пропагандисти мало не плачуть, розповідаючи своїм громадянам, що в Києві, уявляєте, вже майже не вимикають світло!

Відтак скандальна «телеведуча» скабєєва у прямому ефірі днями журилася: «...не хочу нікому псувати настрій, але... в українській столиці вже практично не буває перебоїв з електрикою, українці не сидять без світла останнім часом...».

Уже, схоже, ніхто не криється і не вигадує казочок! А ще зовсім недавно, виправдовуючи ракетні атаки на нашу енергоінфраструктуру, на повний голос волали, що удари по енергооб’єктах України, мовляв, завдавалися не хаотично, з метою тотального знищення, а «вивірено, ювелірно, щоб позбавити енергопостачання саме військову інфраструктуру».

Ну про ювелірну точність, майстерність та військову доблесть «другої армії світу» навіть говорити не хочеться. За понад рік надивилися!

За початковою версією, росармія мала на меті позбавити оборонні підприємства України електрики та знеструмити їх на тривалий час, щоб «київський режим не мав можливості поповнювати арсенали та виробляти нове озброєння».

Це вже пізніше вони, не криючись будували плани, як їм занурити Україну в темряву й заморозити непокірних українців.

За останні пів року, повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПС), окупанти випустили по Україні тисячі ракет й безпілотників. За приблизними підрахунками, вартість лише перехоплених ворожих об’єктів становить майже 5,5 мільярда доларів!

Водночас річні бюджети цілих регіонів росії часто в десятки і навіть сотні разів нижчі за вартість ракетного терору.

Так, за даними ЦПС, бюджет санкт-петербурга у 2023 році становить 8,271 мільярда доларів, або 66,25 відсотка від суми ракетного терору, бюджет красноярського краю у 2023 році — 3,067 мільярда доларів, або 178,64 відсотка від суми ракетного терору, бюджет республіки татарстан того-таки 2023-го — 2,925 мільярда доларів, або 187,31 відсотка від суми ракетного терору.

У зв’язку з цим не завжди розумієш, чи справді у росіян усе йде за планом? Якщо так, то це дуже поганий для рашистів план.

Насамкінець додамо ще трохи суму нашим ворогам: і світло, і тепло в столиці і у всій Україні було, є і буде. І генерал мороз виявився безсилим! А наші ЗСУ, енергетики, зарубіжні партнери роблять усе, щоб такі, як скабєєва не просто сумували, а ридали гіркими сльозами на лаві підсудних в Гаазі.