Загалом за добу противник завдав 11 ракетних та 4 авіаційні удари.

Ворог продовжує ігнорувати закони та звичаї війни, застосовує тактику терору проти мирних громадян нашої держави. Вночі, із застосуванням ЗРК С-300 противником було здійснено 9 ракетних пусків по цивільній інфраструктурі міста Харків. Для завдання авіаційних ударів, задіяно 10 ударних БпЛА типу "Шахед-136", 9 з них знищили наші захисники", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі також наголосили, що ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

***

Армія рф увечері у суботу, 22 квітня, обстріляла Харків ракетами С-300, зафіксовано щонайменше 5 «прильотів».

Про це у Телеграмі повідомляє Харківська ОВА.

«Під ударом окупантів було м. Харків та Харківський район. Попередньо, ворог бив ракетами С-300», - йдеться у повідомленні.

Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих уточнюється.

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова у Телеграмі, у Харкові та області зафіксовано щонайменше 5 влучань.

«На жаль, одна з ворожих ракет влучила у приватний сектор у с. Котляри Харківського району. На місці працюють рятувальники та екстрена медична допомога. Деталі встановлюються. У Харкові є влучання в об‘єкт цивільної інфраструктури, рятувальники приборкують масштабну пожежу. Попередньо, зафіксовано щонайменше 5 «прильотів» у місті та області», - повідомив Синєгубов.

Міський голова Ігор Терехов інформує, що у Новобаварському районі через ракетний обстріл сталася пожежа на обʼєкті цивільної інфраструктури. ДСНС працюють на місці. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

За словами посадовця, також були зафіксовані удари по Слобідському і Основʼянському районах. В обох випадках під обстріляні були цивільні обʼєкти.

Інформація про постраждалих уточнюється.

***

Щонайменше шість ракет типу С-300 влучили по об'єктах інфраструктури та по приватних домоволодіннях. Станом на 00:00 інформації щодо потерпілих та загиблих осіб не було.

Через ракетну атаку з боку військ рф Харків залишився повністю без світла.

Про це інформує речник "Харківобленерго" Володимир Скічко.

"Увесь Харків нині без світла", – йдеться у повідомленні.

За словами Скічка, по області світло почало частково з'являтися у Лозівській, Нововодолазькій та Первомайській громадах.

***

Тим часом

Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив у Телеграмі, що внаслідок 11 ворожих ракетних ударів  місто залишилося без світла, води та тепла, критичні об'єкти заживлюють від генераторів, в т. ч. магазини, аптеки та АЗС, для містян працюють пункти видачі гарячого харчування.

«Енергетики та комунальні служби працюють над відновленням електропостачання. Ми вважаємо, що ситуація – складна, але спільними зусиллями нам вдасться у більш-менш стислий термін дати світло. Працюємо над відновленням тепла, водопостачання припинене, але у всіх районах будуть виставлені водовозки», – наголосив очільник міста.

Терехов повідомив, що постраждалих харків’ян через ракетну атаку немає, але двоє мешканців області перебувають у лікарні.

Нагадаємо

Вночі 9 березня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Зокрема, у Харківській області зафіксовано близько 15 ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури. Також росіяни влучили у житловий приватний будинок на території області. Є інформація про двох постраждалих. Унаслідок обстрілу почалася затримка потягів та повністю зупинився електротранспорт у Харкові.

Вл. інф.

Фото з відкритих джерел.