Спершу росіяни атакували надзвуковими ракетами Х-22, які запускали зі стратегічної авіації. Ракети влучили по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційній зоні на чорноморському узбережжі. На місці працюють рятувальники, які намагаються ліквідувати пожежу. Повідомлень про постраждалих немає.

Після того, як російська авіація повернулася на аеродроми, ворог запустив безпілотники на північні області.

***

У Києві та області протягом кількох годин періодично лунали вибухи. У Київській ОВА та КМВА відзначили роботу сил ППО по ворожих літаючих об’єктах.

Уламки одного зі збитих дронів упали на злітну смугу аеропорту "Жуляни". Київський міський голова Віталій Кличко інформує про трьох постраждалих у Солом'янському районі. Відомо, що 2 людей у лікарні. Крім того, у Святошинському районі столиці впали уламки ворожого безпілотника: є постраждалі.

Очевидці повідомляють, що падіння спричинило загоряння автомобіля та пошкодило житловий будинок. Уламки другого дрона впали на двоповерхову будівлю. 

***

Голова КМВА Сергій Попко додає, що внаслідок падіння уламків не виникало пожеж, проте на місці працюють відповідні служби.

Повідомлення про вибухи також надходили з Чернігівської області, Херсона та Краматорська Донецької області. Також росія обстрілює Запоріжжя балістичними ракетами, ймовірно С-300.

***

Протягом 7 травня російські окупанти здійснили 16 обстрілів прикордоння Сумської області, зафіксовано 106 вибухів.

Загроза масованих ракетних ударів по Україні надзвичайно висока. Окупанти вивели у Чорне море ракетоносії із загальним залпом у 32 "Калібри". Також спостерігається активність ворожої стратегічної авіації. Про це ввечері, 7 травня, інформували в ОК "Південь".

"У Чорному морі, в ворожому корабельному угрупованні з 17 одиниць продовжують чергування 4 надводних ракетоносії. Готовність 32 "Калібрів" до застосування.  На тлі активності російської стратегічної авіації загроза ракетного удару надзвичайно висока. Не нехтуйте правилами безпеки, дослухайтесь сигналів повітряної тривоги", - наголосили в ОК "Південь".

Нагадаємо

У Генштабі повідомляли, що за добу, 7 травня, росіяни завдали 8 ракетних ударів, зокрема, 2 ракети С-300 влучили по цивільному підприємству в Балаклії на Харківщині, внаслідок чого поранено 5 цивільних громадян. Окрім того, 5 російських ракет Х-22 окупанти випустили по цивільних об’єктах Миколаївської області та одну ракету Х-22 - по Херсонщині, без втрат.

Насамкінець. 35 з 35  шахедів знищено над Україною вночі! – інформують Повітряні сили ЗСУ.

«Збито 100 відсотків «шахедів», які атакували Київщину. Слава ППО!», – йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел