Офіційне відкриття заплановано на вечір 22 червня, і триватиме подія до 25 червня, повідомляє прес-служба фестивалю.

«Ми впевнені, що «Книжковий Арсенал» цього року потрібен як ніколи. Він має підтримати, посилити стійкість і надихнути всіх нас. Тому сьогодні ми оголошуємо дати щорічного фестивалю і зробимо все, щоб створити комфортний і безпечний простір, аби зібратися разом і надати сцену, щоби осмислити наш досвід», — сказала генеральний директор Мистецького Арсеналу Олеся Островська-Люта.

Захід складатиметься з програмної частини фестивалю та книжкового ярмарку, що працюватиме в тематичних секціях.

 

Організатори зазначають, що цьогоріч книжковий ярмарок відбуватиметься в інший спосіб, коли операторами продажу книжок на фестивалі будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні. Зокрема, книгарня «Сенс» представить секцію «Нон-фікшн», книгарня «Книжковий Лев» — секцію «Художня література», книгарня «Закапелок» — секції «Дитяча література», «Комікси та графічні романи».

Оператором секції «Арт-книга» стане Довженко-Центр у межах міжінституційного партнерства з Мистецьким Арсеналом.

У секції «Воєнна література» буде представлена добірка видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книжки про війну, видані після 2014 року.
Над програмною частиною «Книжкового Арсеналу» працюватимуть запрошені куратори. Майже 50 подій у межах фокус-теми, основної літературної програми, програми для дітей та підлітків, перформативні, професійні події відбуватимуться на трьох сценах.

Для безпеки учасників ярмарку та програми подій у Мистецькому Арсеналі доступне найпростіше укриття, облаштоване за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».