Тому Держенергоефективності включається у процес. Про це інформує голова відомства Ганна Замазєєва на своїй сторінці у Фейсбуці.

Ідеями й рішеннями щодо цього посадовиця ділиться зі своїми читачами і наголошує, що їх можливо швидко впровадити вже цього року і в такий спосіб забезпечити більшу енергонезалежність нашої країни!

За словами Ганни Замазєєвої, в країні є підприємства, які виробляють унікальні модульні котельні. Голова відомства мала нагоду на власні очі ознайомитись, як вони працюють.

«Відчула як естетичне, так і технічно-економічне задоволення від побаченого, — зізнається очільниця Держенергоефективності. — Все настільки продумано і відпрацьовано, що викликає захоплення!».

За її словами, особливість обладнання — це мобільність. Такі котельні можна вільно переміщати і підключати до будь-якої школи, лікарні, щоб забезпечити їх теплом і гарячою водою.

Ще одна перевага, наголошує Ганна Замазєєва, тепло виробляється не з газу, а з місцевого альтернативного палива — пелет із лушпиння соняшнику.

Звісно, що в час енерготерору це надзвичайно актуально, особливо для лікарень та інших об’єктів критичної інфраструктури.

Насамкінець посадовиця висловила переконання, що таких проектів з виробництва тепла з альтернативних видів палива має бути ще більше.

На думку очільниці Держенергоефективності, по-перше, це велика економія грошей. За ринкових цін на газ гігакалорія теплової енергії з газу вдвічі, а іноді втричі дорожча, ніж з альтернативних видів палива.

По-друге, біопаливо вважається СО2-нейтральним, оскільки рослини під час свого росту поглинали СО2.

По-третє, це незалежність від постачання газу.

«Як на мене, такі модульні котельні мають бути в кожному обласному центрі. Обов’язково на випадок непередбачуваних ситуацій, особливо під час військової агресії та енергетичного терору з боку росії.

Будемо працювати в цьому напрямку. Держенергоефективності вже має кілька ініціатив, щоб підтримати як вітчизняне виробництво модульних твердопаливних котелень, так і генерацію тепла з альтернативних видів палива.

А головне, що це допоможе зробити більш енергонезалежними наші громади!

Дякую Олександру Кубракову за підтримку наших планів та ініціатив, втілення яких допоможе зробити громади енергонезалежними!» — підсумувала розповідь голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва на своїй сторінці у Фейсбуці.