Триває основний етап вступної кампанії — минулого тижня розпочалося приймання заяв від абітурієнтів, охочих здобути диплом бакалавра, молодшого бакалавра, а також магістра медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямувань, яке завершиться 31 липня. Подання заяв відбувається дистанційно, через електронні кабінети вступників.

Цьогоріч потенційні першокурсники зможуть подати не більше 5 заяв на місця державного і регіонального замовлення, тобто на бюджет, та до 15 заяв на небюджетні конкурсні пропозиції, тобто на контракт.

Конкурсний відбір на навчання коштом державного бюджету відбувається з огляду на пріоритетність заяв. Тому при поданні заяв на навчання за рахунок держави вступник має позначити пріоритетність кожної з них — від першого, омріяного, варіанту до п’ятого.

Нагадуємо, що зазначена пріоритетність не може бути змінена. Тому, щоб не втрачати рік у разі невдалої для вас вступної кампанії, на цьому етапі радимо не поспішати, добре зважити свої шанси і передбачити й найкращий варіант, і «запасний».

За умовами вступу абітурієнт має право скасувати окрему заяву з певною пріоритетністю. Якщо він це зробить до надання заяві статусу «Зареєстровано у закладі освіти» або «Потребує уточнення вступником», вона отримає статус «Скасовано вступником». В цьому разі потенційний першокурсник зможе подати нову заяву з такою самою пріоритетністю.

Коли ж подану заяву вже опрацює приймальна комісія, то у разі її скасування вступник не матиме права подати нову. Якщо, приміром, він анулює свою заяву з пріоритетом 1, то найвищий пріоритет автоматично буде надано наступній його заяві під номером 2.

Формування рейтингових списків вступників і надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих до зарахування на бюджетну форму навчання відбудеться не пізніше п’ятого серпня.

Вл. інф.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.