Цього року педагоги-предметники пройдуть її вперше. У пілотній сертифікації зможуть узяти участь по 500 учителів математики та української мови й літератури, що викладають у 5-х та 6-х класах.

Зареєструватись для участі в сертифікації зможуть педагоги зі стажем педагогічної роботи не менш ніж два роки, які за основним місцем роботи працюють на посаді вчителя математики чи вчителя або української мови і літератури чи одного з цих предметів окремо.

Водночас педагоги, які працюють за відповідним профілем за сумісництвом, а також керівники закладів та їхні заступники, які мають педагогічне навантаження з відповідних предметів у 5–6 класах, не зможуть узяти участі в сертифікації.

Сертифікація традиційно відбуватиметься у три етапи: перший - незалежне тестування, яке проводить  Український центр оцінювання якості освіти, другий і третій - самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності та вивчення практичного досвіду їх роботи, за які відповідає Державна служба якості освіти.