На знімку: блок управління АЕС.

Такі прості істини не втомлюються повторювати фахівці-енергетики та експерти.

Подія, що сталася днями, ще на крок наблизила нас до комфортного енергоспоживання, зміцнивши об’єднану енергосистему України додатково 1000 МВт електроенергії.
Черговий енергоблок-«тисячник» «Енергоатома» підключено до енергомережі після планового ремонту.

На одному з енергоблоків української атомної електростанції за 101 день, на 15 діб раніше від запланованого терміну, завершили плановий ремонт ще одного енергоблока.

Понад те! До початку опалювального сезону енергетики планують поставити у стрій усі дев’ять енергоблоків на атомних станціях.

І все це тоді, коли ворог тероризує прифронтові та прикордонні з рф регіони, завдає пошкоджень цивільній енергетичній інфраструктурі, залишаючи без світла десятки тисяч абонентів у Харківській, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Чернігівській областях!

Ремонтні бригади українських енергетиків не лише відновлюють пошкоджені об’єкти там, де це можна зробити з огляду на безпекову ситуацію, а й здійснюють поточні роботи.

Генерація електроенергії покриває споживання. Ремонтна кампанія триває.

Про це заявив президент «Енергоатома» Петро Котін під час підключення до енергомережі енергоблока-«тисячника».

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Фото Олександра Клименка.

«Нині фактично всі енергоблоки пройшли стадію підготовки до ремонту. Це п’ятий енергоблок, який повернуто до енергосистеми. Зараз у нас чотири енергоблоки в ремонті, наступний ремонтуватиметься наприкінці місяця», — повідомив Котін.

Посадовець зазначив, що загалом терміни ремонту енергоблоків скорочуються.

«Українські атомники працюють на межі можливостей і стараються, аби взимку атомні станції видавали максимальну кількість електроенергії та забезпечили нею українців. Ця робота проводиться нон-стоп, щоб під’єднати енергоблоки до мережі якнайшвидше», — запевнив глава «Енергоатома».

А міністр енергетики України Герман Галущенко нагадав, що нині пік ремонтної кампанії в енергетиці — наймасштабнішої за часи незалежності нашої держави.

«Дякуємо атомникам, які вивели енергоблок АЕС із ремонту раніше, ніж планувалося. Це важливо, адже саме атомна енергетика забезпечує стабільність енергосистеми, генеруючи понад половину необхідної Україні енергії. Загалом працівники всіх видів електрогенерації та розподільних мереж працюють 24/7, аби вчасно підготувати енергосистему до зими», — зазначив міністр.

Переможемо!