Такого потужного нападу Київ не відчував від весни. Загалом, силами і засобами ППО було знищено понад 20 ворожих цілей, - начальник КМВА Сергій Попко.

 Інформація від Головнокомандувача ЗС України:

Знищено всі 28 крилатих ракет та 15 із 16-ти ударних БпЛА

Цієї ночі противник атакував територію України крилатими ракетами та ударними БпЛА.

"Усього зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі:

28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 були випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс з Каспію та району Енгельса.
16 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено всі 28 крилатих ракет та 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей.

Дякую захисникам неба за бойову роботу!".

Спершу росіяни застосували ударні БпЛА, потім полетіли ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95мс.

У КМВА додали, що у Дарницькому та Шевченківському районах столиці зафіксовано падіння уламків ракет.

У Дарницькому районі уламки впали на дах торгівельного закладу, у Шевченківському — на територію нежитлової забудови.

Інформація про потерпілих уточнюється.

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що медики виїхали за двома адресами у Шевченківський район, проте за цими адресами постраждалих не виявили.

Раніше в Повітряних силах попереджали, що перша група дронів-камікадзе російських окупантів перебуває в межах Сумської та Чернігівської областей і йде в напрямку Києва, друга група — в межах Дніпропетровської та Миколаївської областей, йде в бік Кропивницького.

Повітряні сили ЗСУ закликали жителів областей, у яких оголошено тривогу, залишатися в укриттях, і попередили про роботу ППО.

Хронологія подій:

01:28. Загроза удару балістичними ракетами в Сумській, Полтавській, Харківській та Дніпропетровській областях, повідомили в Повітряних силах.

01:44. Група ворожих безпілотників перебуває на межі Чернігівської, Київської областей та кордону України з Білоруссю, вони йдуть на Київ, попередили Повітряні сили.

01:55. Група ударних безпілотників країни-терориста перебуває в районі Умані, Повітряні сили закликають не виходити з укриттів.

02:10. Шахеди наближаються до кордону Вінницької області та рухаються у бік Чернігова, повідомляють Повітряні сили.

02:32. Загроза ударних БПЛА росіян у Хмельницькій області, дві групи дронів рухаються у напрямку Житомира з півдня області - дані Повітряних сил.

02:41. У Києві оголосили повітряну тривогу, група дронів-камікадзе йде на столицю з півдня, попередили у Повітряних силах і закликали перейти до укриття мешканців Кропивницького.

02:46. Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко також попередив про загрозу застосування ударних безпілотників у Києві. Пізніше він повідомив, що на підступах до Києва працює ППО.

02:52. Ракетна загроза в Одеській області, повідомляють Повітряні сили. Окупанти атакують із Чорного моря ракетами Калібр.

02:55. Суспільне повідомило про звук вибуху в Одесі.

03:01. Голова Одеської ОВА Олег Кіпер підтвердив, що окупанти атакують регіон ракетами, і попросив жителів та гостей регіону не виходити з укриттів та не фотографувати роботу ППО.

03:06. Повідомлення про новий вибух в Одесі.

03:11. Ракетна загроза в Миколаївській області, повідомляють Повітряні сили.

03:21. Повітряні сили просять мешканців Вінниці терміново перейти до укриттів.

03:32. Дві групи дронів рухаються на захід з кордону між Житомирською та Рівненською областями, а також з півночі Житомирської області, заявили Повітряні сили.

03:44. Російські окупанти випустили крилаті ракети з бомбардувальників Ту-95МС. Вони підійдуть до повітряного простору України близько 4:00 у районі Сумської області.

04:04. Група крилатих ракет підходить до кордону України з Бєлгородської області, попередили в Повітряних силах.

04:10. Крилаті ракети в Сумській області — Повітряні сили.

04:29. Повітряні сили попередили про ракети у напрямку Києва. Сергій Попко теж закликав не йти з укриття до відбою.

04:37. Група ракет іде у напрямку Черкаської області, повідомили Повітряні сили. У регіоні чути вибухи. Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець підтвердив, що в області працює ППО.

04:51. Ракетна загроза поширилась на західні області України.

04:58. Повітряну тривогу оголошено по всій Україні.

05:17. У Києві працює ППО, жителів закликають залишатися в укриттях до відбою, повідомили у міській військовій адміністрації.

05:18. Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про вибухи у столиці та закликав залишатися в укриттях.

05:31. У КМВА повідомили про падіння уламків ракет у Дарницькому та Шевченківському районах столиці. У Дарницькому районі уламки впали на дах торгівельного закладу. У Шевченківському — на територію нежитлової забудови.

Інформація про потерпілих уточнюється.

05:35. Віталій Кличко заявив, що медики виїхали на виклики за двома адресами у Шевченківський район. Постраждалих за викликами поки що не виявлено.

05:40. У Києві та низці областей оголосили про відбій повітряної тривоги.

06:08. Унаслідок падіння уламків ворожих ракет на територію підприємства у Шевченківському районі Києва загинуло двоє чоловіків, - начальник КМВА Сергій Попко.

Стежимо за подіями!

"Голос України".

Фото з сайту ТСН.