Власне, йдеться про невелику залу з новітнім інвентарем та обладнанням для занять спортом, подаровану ліцеїстам родиною полеглого Героя України Віталія Грицаєнка — дружиною Вікторією та сином Святославом.

«Голос України» вже розповідав про уродженця Полтави — колишнього офіцера поліції, котрий іще 2014 року вирушив добровольцем на фронт. І пройшов шлях від рядового солдата до заступника командира полку «Азов» з бойової та спеціальної підготовки.

Та, зрештою, разом із побратимами став захисником нескорених Маріуполя й «Азовсталі», а 19 березня 2022-го поліг смертю хоробрих у бою з лютим ворогом...

Звання Героя України Віталію Грицаєнку було присвоєно посмертно. Його ім’ям назвали новостворений ліцей, у якому навчають і виховують майбутніх захисників України. А дружина Вікторія, котра служить офіцеркою поліції, та ще малий синочок подружжя Святослав разом вирішили вкласти зекономлені родиною кошти саме в облаштування спортивної кімнати ліцею.

Під час згаданих урочистостей з нагоди її відкриття присутні вшанували пам’ять Героя України хвилиною мовчання.

— Облаштована спортивна кімната — це не просто приміщення, — зазначила Вікторія Грицаєнко. — Це пам’ять, помножена на допомогу майбутньому України. Мій чоловік дуже любив спорт і всіляко пропагував його серед побратимів. Адже фізична підготовка була і залишається важливим фактором розвитку особистості та невіддільною складовою підготовки сучасного воїна.

Дружина Героя передала ліцеїстам особисті речі чоловіка — погони, шеврон і рукавички, які зберігатимуться у майбутньому музеї-світлиці закладу. Вікторія Грицаєнко вручила майбутнім захисникам нашої держави також прапор України з зображенням архистратига Михаїла, на якому залишили свої автографи бійці «Азову».

Насамкінець від щедрих дарувальників учні ліцею отримали ще й символічний ключ від спортивної кімнати.

Полтава.


Ліцеїсти рівняються на Героя України.

 


Дарувальники передають символічний ключ від кімнати.

Фото з сайту обласної військової адміністрації.