Відважний воїн Дмитро Фінашин з Козятина на Вінниччині тепер матиме власне житло.

Нацгвардієць Дмитро Фінашин з Козятина на Вінниччині залишився живий після важких випробувань. Той бій з рашистами 23 травня 2022-го тривав майже шість годин. Він, снайпер роти спецпризначення батальйону імені Кульчицького Національної гвардії України, дістав два важкі поранення. Внаслідок чого лікарі змушені були ампутувати руку, переніс чотири хірургічні операції. Але спершу важкопоранений протягом двох днів залишався в лісосмузі без їжі та води. Втрачав свідомість, проте боровся за життя. Його випадково знайшли десантники з 80-ї бригади.

6 жовтня 2022 року старший сержант Фінашин удостоєний звання Героя України. На початку нинішнього року отримав сертифікат на квартиру. Документ вручив йому глава держави Володимир Зеленський (на знімку).

Ще один сертифікат отримали рідні Сергія Пархоменка — молодого льотчика, капітана, Героя України. 25-річний пілот виконав 38 бойових вильотів, знищив понад 20 ворожих танків, 50 броньованих машин, 55 транспортних засобів, 20 цистерн з пальним. Загинув під час виконання бойового завдання 14 травня 2022-го. На честь Сергія Пархоменка названо одну з вулиць у Вінниці. Сам він був родом з Харкова. На час загибелі в рідному місті тривали бої. Поховали Героя на Алеї слави на кладовищі в місті над Південним Бугом. Незадовго до того трагічного дня в льотчика народилася донечка.

Про двох відважних воїнів ідеться в розповіді на сайті Вінницької обласної військової адміністрації. «Слава нашим Героям!» — такими словами закінчується текст.

Фото: www.president.gov.ua