За спогадами побратимів Дмитра, він був сміливим і мужнім десантником, який проявив себе вже з початку повномасштабного російського вторгнення. Так, коли 24 лютого 2022 року противник почав атакувати позиції десантників 79-ї, Шкурнов, перебуваючи на даху ТЕС міста Щастя, влучним вогнем з кулемета кілька годин стримував просування ворожої піхоти. Про це йдеться в повідомленні на фейсбук-сторінці бригади.

Потім важкі бої за Сєвєродонецьк, де молодший сержант кулеметним вогнем нищив окупантів. В одному з тих боїв командира відділення було поранено, і Дмитро взяв командування на себе. Бойове завдання, яке стояло тоді перед відділенням, виконали — ворога відкинуто від передових позицій марунових беретів.

«Дмитро був не просто хорошим і вправним воїном, а лідером, який не боявся брати на себе відповідальність у складних ситуаціях. Йому довіряли, його слухалися підлеглі. А це дорогого вартує», — згадує заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення майор С.

У квітні 2022-го молодший командир очолив штурмову групу і тричі ходив на штурм позицій, захоплених ворогом. Це непросте завдання було десантниками під командуванням Дмитра Шкурнова тоді з честю виконано — втрачені позиції відбито. Пізніше, поблизу населеного пункту Брусівка, Дмитро особисто з гранатомета знищив ворожу БМП-2.

За вірність військовій присязі, особисту мужність і військову майстерність, виявлені в боях із російськими загарбниками, у травні минулого року молодшого сержанта Шкурнова нагороджено орденом «За мужність» 3-го ступеня.

Свій останній бій молодший командир зустрів 2 листопада 2022 року. На той час він уже командував взводним опорним пунктом. Це була довіра, виявлена Шкурнову командуванням батальйону. І Дмитро цю довіру виправдав повністю.

...То був дуже запеклий бій. Ворог спочатку завдав потужного вогневого ураження з гармат і мінометів різних калібрів по позиціях десантників Шкурнова. Потім стрімкою атакою спробував захопити їх. Зазнавши поразки, знову починав обстрілювати позиції марунових беретів з артилерії і знову кидати проти них піхоту. Утім, незважаючи на перевагу в силах і засобах, усі штурми росіян відбили. Молодший сержант Дмитро Шкурнов особисто керував тим боєм, уміло коригуючи дії своїх підлеглих.

Урешті-решт ворог не пройшов, але й десантники 79-ї заплатили за це високу ціну, втративши п’ятьох побратимів.

Щоб зберегти тіла воїнів, Дмитро вирішив перенести їх уночі на сусідню позицію. Аби не наражати підлеглих на небезпеку, бо противник періодично продовжував обстріли взводного опорного пункту, Шкурнов вирішив зробити це самостійно. Самотужки, по черзі, перетягнув усіх загиблих, але сам уберегтися не зміг: снаряд упав біля нього, коли десантник повертався на позицію.

Його останній подвиг побратими називають прикладом самопожертви і військового братерства.

Фото  з відкритих джерел.