Цього року випробувати свою педагогічну майстерність запросять 1500 вчителів початкової школи, по 1000 вчителів математики та української мови і літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової середньої освіти, а також 500 учителів навчальних предметів громадянської та історичної освітньої галузі та/або освітньої галузі «Суспільствознавство». Педагогічних працівників, які вже мають документ про успішне проходження сертифікації у 2022—2023 рр., цього разу не турбуватимуть. Не матимуть права брати участь у випробуванні 2024 року також вчителі, які торік не змогли успішно пройти хоча б один з етапів сертифікації (незалежне тестування, самооцінювання власної педагогічної майстерності чи експертне оцінювання професійних компетентностей).

Реєстрація відбувається в два етапи. Спочатку необхідно створити й оформити реєстраційну картку-заяву за допомогою відповідного сервісу на сайті Українського центру оцінювання якості освіти та роздрукувати її разом з контрольно-інформаційним листом. Завершується реєстрація надсиланням комплекту документів на адресу, зазначену в листі.

Подати заяву для участі в сертифікації можна за умови, що у вашому регіоні залишаються вільні місця у межах визначеної квоти. Як повідомили в УЦОЯО, станом на 23 січня вичерпано граничну кількість сформованих карток-заяв для проходження сертифікації: учителями початкових класів — у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях; учителями української мови і літератури — у Сумській області; учителями історії та громадянських дисциплін — у Києві, а також у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Луганській, Львівській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Вл. інф.