Як повідомив у Телеграмі міський голова Ігор Терехов, до облаштованого на п’яти станціях метро дитячого садка вже записали 650 малюків.

«Ще рік тому перспектива офлайн-навчання в умовах війни у Харкові здавалася неможливою. А сьогодні ми не тільки проводимо звичайні уроки в стандартних класах, а й запускаємо метросадок для дошкільнят, до якого вже записалося 650 дітей — чверть усіх майбутніх першокласників, що перебувають у місті», — наголосив він.

Метросадок малюки відвідуватимуть по суботах і неділях.

Як інформує Суспільне, заклад працює у дві зміни. За словами заступника директора департаменту освіти міськради Валерія Шепеля, в підземці навчаються діти з 17 закладів дошкільної освіти. Заняття організували у 16 приміщеннях.

«Сформували 41 групу. В одній групі — 18—20 малюків. Заклад можуть відвідувати діти 5—6 років, які з 1 вересня підуть до шкіл. Вони перебувають на станціях у дві зміни: з 10.00 до 12.00 та з 13.00 до 15.00. За цей час діти відвідують три навчальні заняття по пів години. Є вихователі, психолог, медичні працівники», — уточнює заступник директора департаменту.

Кожна дитина відвідує заняття раз на тиждень, а загалом підземний садок може прийняти майже тисячу вихованців.

«Дітям тут подобається, — каже вихователька Оксана Бондаренко. — Вони граються, займаються, ліплять, малюють. Робимо так, щоб діткам було затишно й цікаво».

На станції метро «Університет» садок відвідує п’ятирічний Роман Євдокимов.

«Я спокійна. Мені здається, це більш-менш надійне місце для занять дитини, — каже його мама Євгенія. — Дитина так вдома не буде слухатися матусю. Це дисципліна, вчителі. Тут син розуміє, що таке вчитель, як треба поводитися».

Щоб потрапити до такого садка, батькам необхідно звернутися до вихователя та написати відповідну заяву. Вихованці метросадка мають отримати комплекс необхідних щеплень.

Як повідомлялося раніше, у вересні в Харківському метрополітені відкрили класи для школярів. Загалом облаштували 60 кабінетів для занять. До станцій метро вони дістаються шкільним автобусом. Тим часом в Індустріальному районі міста будують підземну школу, розраховану на одночасне перебування 450 дітей. За словами Ігоря Терехова, її планують відкрити в березні. Учні в такому закладі займатимуться у дві зміни, тож загалом його зможуть відвідувати маже 900 школярів.

Фото Суспільне Харків.