Для осілого стилю експлуатації важко вигадати краще рішення, ніж стаціонарний комп’ютер. Він стабільний та потужний, готовий до навантажень та здатний «співпрацювати» з найрізноманітнішими аксесуарами. Проте взяти його з собою в подорож неможливо. 

Навіть транспортування з дому до офісу (або навпаки) супроводжується чималими труднощами. Тож для «кочівників», звиклих до роботи на ходу, існує альтернатива. Ноутбуки – і не прості, а ультратонкого, компактного формату. Яскравий представник цієї категорії – витончений Макбук Аір, вправний у повсякденних завданнях і пристосований до професійних викликів.

Зовнішній вигляд максимально впізнаваний. Насамперед – через фірмові кольори, серед яких Midnight, Starlight, Space Gray, Silver та Gold. Формфактор корпусу, як і відтінок, залежить від року випуску. Останнім часом Apple віддає перевагу плоскому, більш квадратному дизайну та відмовляється від класичного клиноподібного.

Діагональ

Компактність досягається завдяки вибору полегшених матеріалів виготовлення та зменшенню рамок навколо екрана. Жертвувати дорогоцінними дюймами не доводиться. На вибір – два варіанти діагоналі:

• 13 дюймів – якраз для подорожей;

• 15 дюймів – для використання в режимі «дім – робота».

Щодо функціональних можливостей, у меншого компонування вони орієнтовані на офісні задачі, спілкування, інтернет-серфінг. Більший девайс забезпечує комфортний цифровий простір для креативу та розваг. 

В обох випадках щільність пікселів така, що помітити зернистість або кольорові переходи майже неможливо. Доступна технологія автоматичного налаштування яскравості з огляду на навколишні умови. Також підтримується точне ручне регулювання. 

Кількість оперативної пам’яті

Ноутбук не можна назвати актуальним, якщо в нього мало оперативної пам’яті. Macbook Air за цим параметром точно крокує в ногу з часом:

1. Найбюджетніші збирання використовують оперативний запам’ятовувальний пристрій на 8 Гб;

2. середні – має на борту аж 16 гігабайтів, а це стартовий об’єм для геймерських ПК та робочих станцій;

3. максимум становить 24 Гігабайти, яких вистачає на вимогливе програмне забезпечення.

Накопичувач

У Макбуків sз префіксом Про – від 3 до 5 варіантів постійної пам’яті. Ейр представлені в чотирьох конфігураціях від 256 Гб до 2 Тб. На кожен об’єм – свій покупець.

• Чверті Терабайта достатньо, щоб зберігати системні дані, базовий софт, трохи фотографій і музики, текстові файли та таблиці;

• 512 гігабайтів – класичний варіант для всього й одразу: від мультимедійних даних до «важкого» ПЗ;

• 1 Терабайт – якраз для ноутбука, який купується на тривалу перспективу.

• 2 Терабайти – для величезної медіатеки та бібліотеки застосунків з високими вимогами до «заліза».

Автономність

До 15 годин ноут може протриматися на одному заряді за активного бездротового підключення. Понад 10 годин працює у багатозадачному режимі з паралельно відкритими вікнами різних програм. Впродовж 18 годин поспіль відтворює фільми через Епл ТВ. Вбудований літій-полімерний акумулятор має місткість від 49 до 70 Вт/год. 

Новіші версії на М2 та М3 підтримують прискорену зарядку і за 30 хвилин отримують до 50% заряду. 

Асортимент аксесуарів для Макбук Ейр вражає: у продажу доступні захисні плівки, протиударне скло, кейси, док-станції, трекпади, навушники та інші корисні «штукенції» для розширення функціональних можливостей та покращення експлуатаційних характеристик.

Фото із сайту apple.com

На правах реклами