На своїй сторінці у Фейсбуці Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розмістив допис, у якому зазначив, що лютий для всіх українців завжди буде нагадуванням про початок жорстокої війни, яку принесла в наш дім росія.

«Скоро сповниться вже десять років від початку російського вторгнення в Україну та два повних роки, як тривають кровопролитна повномасштабна агресія і навмисне винищення нашого народу. Ми всі стали іншими, переоцінили багато чого і змінили ставлення до справжніх цінностей життя. Тепер люди знають, наскільки земне життя крихке і наскільки воно дорогоцінне, — написав він. — Ціною багатьох життів вірних синів і дочок нашої Батьківщини ми зараз маємо можливість жити, трудитися, вчитися і молитися Богу у вільній країні, а не в умовах окупації. Ми маємо їм не лише дякувати, ми маємо повсякчас ДОПОМАГАТИ! Допомагати їм вижити і вистояти, допомагати їхнім сім’ям, допомагати рятувати життя нашим захисникам, аби зупинити ворога».

Блаженніший Епіфаній наголошує, що з богословської точки зору людське життя є безцінним. Але з точки зору реалій війни — кожне врятоване чи неврятоване життя має свою конкретну «ціну». В останньому випадку це може бути відсутність ліків для зупинки крові чи знеболення, інших нібито простих, але дуже потрібних для порятунку речей.

Це може бути відсутність нош для евакуації чи місця в евакуаційному авто або нестача палива для нього...

«І пожертви українців у воєнній реальності, в якій ми вимушено перебуваємо, перетворюються на можливість рятувати життя, вивозити поранених із зони бойових дій, повертати людей до їхніх рідних. Соціальна місія Православної церкви України за час війни вже врятувала із зони бойових дій тисячі людей і продовжуватиме це робити, доки є потреба і можливість допомагати», — зазначив Предстоятель.

У лютому митрополит Епіфаній має два особисті ювілеї — 45-річчя від дня народження і п’яту річницю інтронізації як Предстоятеля Православної церкви України: «Буду щиро радий і вдячний, якщо ваші добрі побажання будуть спрямовані на допомогу й порятунок життів наших захисників. Для мене це буде найкращим привітанням!».

І додав: «Роблю все можливе від себе і закликаю всіх вас допомагати рятувати життя наших поранених захисників, зокрема підтримати соціальну місію ПЦУ «ПАРАВОЛАН».

Свою пожертву ви можете надіслати на рахунок місії, перейшовши за цим посиланням: bit.ly/499Vypm».