На фронті об’єднує відповідь на запитання «Чому ти тут?». І бійці 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила чітко знають, що воюють заради територіальної цілісності своєї Української держави.

Військова частина     № А0998 механізованих військ у складі Сухопутних військ ЗСУ входить до складу оперативного командування «Захід» і базується на Львівщині.

Із 2014 року її бійці були залучені на багатьох напрямках фронту, брали участь у боях за Лиман, Лисичанськ, воювали в Георгіївці і Лутугиному, Новосвітлівці і Хрящуватому, під Луганським аеропортом, у районі 32-го блокпоста. Із 2022-го бригада обороняла Попасну і Лисичанськ, визволяла правобережжя півдня країни. Військові гідно несуть ім’я правителя Королівства Русі, видатного державного діяча і полководця Середньовіччя короля Данила.

«Нині бійці 24-ї бригади тримають лінію оборони на Горлівському напрямку, — інформує прес-служба бригади. — До позицій ворога тут місцями до кількасот метрів. Росіяни активно застосовують свої ударні дрони, а також б’ють по українських позиціях із мінометів, артилерії та стрілецької зброї. Перед нами нелегкий шлях, але ми вже довели, що можемо вистояти. Королівські піхотинці готові до виконання наступних завдань».

Днями відданість та професіоналізм 24-ї ОМБр у виконанні бойових завдань відзначив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський та вручив військовим бригади чергові нагороди. Наші захисники запевнили: завжди готові боронити рідну землю та визволяти її від окупанта.

«Бійці підрозділу РАРОГ щодня нищать техніку та живу силу противника за допомогою дронів, — наголошують у 24-й ОМБр. — Для цього облаштували власну лабораторію безпілотників, де виконують весь спектр робіт.

Майстри працюють цілодобово, щоб військові бригади використовували техніку в найкращому стані. Адже ще два роки тому про дрони говорили хіба як про засіб розвідки чи корегування артилерії. Докорінно ситуація змінилася торік. Наші «пташки» з вибуховими «подарунками» перетворюють багатотонні ворожі танки, САУ та гармати на попіл».

Так само пильно бійці стежать за очищенням української землі від різного сміття. Як повідомили у прес-службі бригади, аеророзвідники 24-ї ОМБр нещодавно помітили ворожий прапор неподалік лінії фронту, що видало місцезнаходження опорного пункту окупантів. Під час коригування нашої артилерії ворожу позицію було повністю знищено разом із їх прапором. Адже попри прогрес у військовій справі саме піхота має зайти на ворожі позиції, щоб це можна було назвати справжнім успіхом.

На знімку: боєць 24-ї ОМБр.

Фото зі сторінки 24-ї ОМБр у Фейсбуці.